Sport » Kézilabda

Megszakadt az SzKC veretlenségi sorozata

A nagyon feszült meccs végén az öltözőfolyósón is dulakodás, hangos szóváltás alakult ki. Az SzKC óvást tesz le.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc dinamo 4
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. február 24., 22:00
1 hozzászólás. 

Telt ház várta a csapatokat, az éllovas Dinamo elleni mérkőzésre a klub és a Székely Medvék is megbékéltek, a hangulat kitűnő volt a csarnokban, igazi rangadót ígértek a csapatok és a körülmények. Jól is indított az SzKC, Jokanovic két lövést is kivédett, két gólt szereztünk, ám nagyon hamar fordított a Dinamo.

Hamar belejöttek a durvaságokba is a csapatok, Șandru ütötte meg Onyejekwét, emberelőnybe kerültünk, de Rusia gólja csak egyenlítésre volt elég (5-5).

szkc dinamo 1Tálast is jól megütötték pár perccel később, aztán vétettünk pár hibát is, a első negyedóra végére pedig kettővel ellépett a Dinamo – Vlad Caba ekkor kért először időt. Ráadásul a fővárosiak védekezése egyre jobban összeállt, s ehhez az egykor Udvarhelyen is megfordult Răpciugă Răzvan is sokat hozzátett. A játékrész végén a végig jól védő Irimuș három ziccert is megfogott, a vendégek öt góllal léptek el.

szkc dinamo 3Még az első félidő végén Orbán váltotta Jokanovicot, de ő sem tudott csodát tenni – Szabó Levente a második félidő elején állt be, faragtunk 2-3 gólt a hátrányból. A több hibát vétő játékvezetők egyből belenyúltak a meccsbe, a megítélt hetest viszont Szabó kivédte. Feltámadni azonban nem tudott az SzKC, néha megközelítette 3-4 gólra ellenfelét, de a Dinamo tudta őrizni az előnyét – hosszabb volt a cserepadja is, több friss embert is csatába tudott küldeni.

szkc dinamo 5Az SzKC háromszor is hét mezőnyjátékossal támadott, de ez sem vezetett eredményre, a fővárosiak magabiztosan hozták le az utolsó perceket is.Az ötvendötödik percben elszakadt a cérna, a két csapat játékosai egymásnak ugrottak, Rusia egyből piros lapot kapott, Șandru pedig a harmadik kétpercesért mehetett a nézőtérre. 

Kilenc bajnoki meccs után először szenvedett vereséget az SzKC.

szkc dinamo 6A mérkőzés végén, a csapatok öltözőbe vonulása közben durva szóváltás alakult ki, majd szinte tettlegességig fajult a dolog Tálas Huba és a szövetség alelnöke, Daniel Georgescu között. A Dinamo volt elnöke a mérkőzés alatt három társával a VIP szektorban folyamatosan hangosan kommentálta a mérkőzést, illetve a játékvezetők tevékenységét, a szünetben provokálva a körülöttük ülőket, akikkel szintén szóváltásba keveredett.

Az ilyenkor szokásos sajtótájékoztató elmaradt, de megtudtuk, hogy az SzKC óvást nyújt be, mert a Dinamo két edzője, Eliodor Voica és Sebastian Bota nem rendelkeztek a szabályzat által előírt érvényes orvosi igazolással – érdekes módon, ez a találkozó 22. percében került elő, a két szakvezető akkor ülhetett le a kispadra, addig a palánk mögül irányították a bajnokaspiráns csapatot.

Kedden a Bukaresti CSM csak 29-29-es döntetlent játszott hazai pályán a Resicabányai HC Adrian Petreával, de ezzel az egy ponttal megelőzte az SzKC-t, Udvarhely jelenleg a táblázat harmadik helyén áll. Az alapszakaszból még négy forduló van hátra, az SzKC következő meccse Tordával lesz a jövő hét végén hazai pályán, a pontos időpont egyelőre nem ismert.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 22. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–BUKARESTI DINAMO 34–38 (14–19)

Városi Sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Claudiu Gorina és Florin Melencu (Krajova)

SZKC: Jokanovic (7 védés, 21 kapott gól) – Mihalcea 8 (2), Markez 4 (3), Onyejekwe 6, Rusia 3, Ojleski 1, Sipos 1. Csere: Orbán (1/3), Szabó (4/14) – Tálas 4, Kuzmanoski 4, Ghiță 3. Vezetőedző: Vlad Caba.

DINAMO: Irimuș (16/31) – Flavius Cîmpan 1, Vrankovic 7, Diaw 2, Șandru 7, Asoltanei 4, Savenco 2. Csere: Grigoraș (0/2), Makaria (1/1) – Ragot 6 (1), Mocanu 4, Răpciugă Răzvan, Zulfic 2 (1), Mironescu 3, Băluț. Vezetőedző: Eliodor Voica.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–1, 12. p.: 6–6, 20. p.: 10–12, 27. p.: 12–16, 37 p.: 21–23, 46. p.: 23–29, 49. p.: 26–30, 57. p.: 32–36.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc

Hétméteresek: 6/5 ill. 3/2



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy
2016-02-25 10:30:13
a vedelem
A különbség a kapus teljesítményben és a védelemben nyilvánvalóan látszott. a dinamo jobban akarta a győzelmet... Hiányoztak a bravúrok és egy kis birói segítséggel el is dőlt a meccs. A 38 kapott gólon Caba elgondolkodhat egy kicsit!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."