Sport » Kézilabda

Új játékosokat keres a piacon az SzKC

Ahogy lenni szokott, többen távoznak az SZKC-tól, de ugyanennyien érkeznek is a csapathoz. Egyelőre csak a távozók biztosak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkctemesvar6
Tálassal hosszabbított a klub, Orbánnal nem. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 13., 10:53
0 hozzászólás. 

Az idény lejártával megválik néhány sportolójától a bajnokság ötödik helyén álló SzKC – a klub közölte, hogy öt játékostól köszöntek el. Sipos Adrián a magyar bajnokságban játszó Tatabánya együtteséhez szerződött – nem mellékesen ott csapattársa lesz az udvarhelyi, sokszoros válogatott Ilyés Ferencnek. A grúz Vladimer Rusia egy időre abbahagyja a kézilabdázást, a klub közlése szerint a családjával szeretne több időt tölteni. Három sportolónak, Lazo Majnovnak, Orbán Szilárdnak és Szabó Leventének lejárt a szerződése és a klub nem hosszabbított velük.

Ami az érkezőket illeti, Ladányi Kinga, a Székelyudvarhelyi KC ügyvezetője közölte, hogy egyelőre konkrét nevek nincsenek, de csapatba mindenképpen kell egy kapus, egy irányító és egy balátlövő, 3-4 új játékos biztosan érkezik majd néhány héten belül. Az ügyvezető kijelentette, az idénynek két kapussal vágnak neki, egyelőre csak Petar Jokanovic helye biztos a keretben.

szkctorda4Az átigazolási időszak november végéig tart, akárcsak tavaly, bár a Román Kézilabda-szövetség egyelőre nem közölt konkrétumokat. Goran Kuzmanoskival, Goce Ojleskivel és Tálas Hubával szerződést hosszabbított a klub, Mihalceával egyelőre tárgyalnak a hosszabbításról.

A tavalyi átigazolási időszak problémás játékosa, a szerb Milan Sajin még mindig tárgyal az SzKC-val, de az eltiltása még mindig érvényes Ladányi szerint, s ezért nem látnak tisztábban a kérdésben. Az viszont biztos, hogy a nagyifjúsági csapatból három kézilabdázó, Balázs Botond, Csáki Ferenc és Fekete Róbert a felnőtt keret tagja lesz.

A bajnokság elméletileg augusztus utolsó hétvégéjén kezdődik, az SzKC július közepén kezdi meg a felkészülést. Ami a célkitűzést illeti, ezekről akkor fognak a klubnál beszélni, amikor meglesznek az új igazolások, kialakul az új keret. „Nem nagyon adjuk alább!" – mondta Ladányi. Az elmúlt években a dobogós helyezés, valamint a nemzetközi kupaszereplés kivívása volt a célja a csapatnak, minden bizonnyal a 2016-17-es szezonban is ez lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."