Sport » Kézilabda

Elverte az SzKC a Steauát

Szép győzelemmel nyitott idehaza az SzKC, a második félidőben esélyt sem adott a fővárosi csapatnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Fölénnyel győztek a hazaiak a Steaua ellen. Fotók: Csedő Attila
Fölénnyel győztek a hazaiak a Steaua ellen. Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. szeptember 06., 20:34
0 hozzászólás. 

Telt ház előtt, vadonatúj fehér szerelésben jól kezdett az SzKC, az első percekben gyakorlatilag kereste a Steaua a labdát. Georgescu balja aztán megmutatta, hogy lesz itt még gondunk vele, de ekkor már négyet bevert a kezdőcsapat, amelyben Onyejekwét váltotta támadásban Kuzmanoski.

szkc-steaua-1154 webA vendégeknél több olyan játékos is volt, aki korábban nálunk is megfordult, de sem Johansson, sem Florea nem alkotott maradandót, Irimescu meg pláne nem, hiszen az első félidőben nem is küldte pályára Ovidiu Mihăilă. Az első negyedóra végén azonban megtorpant az addig magabiztosan játszó hazai csapat, majd Oljeskit kontrában, a dobás pillanatában döntötték le, a bírók sípja pedig néma maradt – ekkor a folyamatosan szurkoló közönségnél is elszakadt a cérna (addig nem voltak sem nagyobb bírói tévedések, sem kakaskodás), másodperceken belül kórusban harsogott a Hoții!-kiáltás.

szkc-steaua-1194 webHibázott az ellenfél is, rosszul cseréltek kapust, nem mindig találták egymást sem a pályán. Végül egy időntúli szabaddobással ért véget az első félidő, de három góllal vezetett az udvarhelyi csapat. Sokat cserélt már az első félidőben Vlad Caba, Peric, Ghiță, Szász, Baranau és Kukoski is pályára lépett – igaz, Ghiță keveset volt bent, mint kiderült, a nyári térdműtétje után még nem épült fel teljesen.

A második féliődben aztán nagyon rákapcsolt az SzKC, főleg Komogorov, illetve Szász lőtt szebbnél szebb gólokat.

szkc-steaua-1224 webAztán a 40. percben Irimescu buta szabálytalanságánál átfordult a meccs: az egykor Udvarhelyen is játszott beálló labda nélkül ütött hozzá Kukoskihoz, azonnal kiállították, sőt, kék lapot is felmutattak a bírók, így kivizsgálják az esetet. Mindenestre az SzKC nagyon beindult a kiállítás után, s nemcsak góllövésben, hanem védekezésben is jeleskedett – Baranau fantasztikusan mentett, felugorva a 42. percben!

szkc-steaua-1202 webHéttel húzott el a hazai gárda, de még a szerencse is hozzászegődött bizonyos pillanatokban. A Steaua azonban nem adta fel, harcolt az utolsó percig, s a kilencgólos előnyből így lett aztán hat. Az utolsó percekben Fekete Róbert is lehetőséget kapott, de a meccs alatt az új irányító Peric, Baranau, illetve Szász és Komogorov alkottak nagyon emlékezeteset – természetesen a csapat többi része is kitűnően muzsikált.

Folytatás jövő hét közepén, Suceaván.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 2. forduló:

SZÉKELYUDVARHELYI KC–BUKARESTI STEAUA 32–26 (16–13)

Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Claudiu Belean (Marosvásárhely) és Valentin Călina (Pitești).

SZKC: Jokanovic (2 védés/ 13 kapott gól) – Mihalcea 1, Onyejekwe 3, Markez 4 (1), Komogorov 5, Ojleski 1, Tálas 3. Csere: Da Rosa (5/13) – Kuzmanoski 2, Peric 4 (2), Ghiță, Szász 5, Baranau 3, Kukoski, Fekete. Vezetőedző: Vlad Caba.

STEAUA: Stănescu (5/18) – Kostadinovic 5, Georgescu 11 (3), Szőke 4, Dimitrijevic, Ouksir, Johansson 1. Csere: Matskevich (5/14) – Cristescu 1, Grasu 1, Florea 2 (1), Dragnea 1, Irimescu. Vezetőedző: Ovidiu Mihăilă.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–0, 14. p.: 8–7, 22. p.: 13–10, 25. p.: 14–11, 34 p.: 18–15, 42. p.: 23–16, 49. p.: 28–19, 55. p.: 30–23.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3 ill. 5/4

Mestermérleg:

Ovidiu Mihăilă, Steaua:

Tökéletes játékot mutatott az SzKC, mindenféle szempontból tökéletesen játszottak. Mi még nem jöttünk bele, remélem, hogy a Szatmár ellen végre megszerezzük az első győzelmünket. Kevés pozitív dolog volt nálunk ma, mindenben fölénk kerekedett az SzKC.

Vlad Caba, SzKC:

Jobbak voltunk ma, de nem volt könnyű, mert egy tapasztalt csapattal játszottunk. Játékosállományban mi többet változtunk, mint ők. Hiányzott a kézilabda a városnak, tele volt a terem. Szép átélni az ilyen meccsek végét, amikor tudod az utolsó percekben, hogy meg van nyerve a meccs.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."