Sport » Kézilabda

Majdnem elhozott egy pontot az SzKC

Fantasztikus végjátékot produkált az együttes, de mégis vereséget szenvedett a tengerparton. Nagy gondok voltak a védelemben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc konstanca5
Cutura megint csapata legjobbja volt. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. szeptember 24., 17:32
0 hozzászólás. 

Az új klubként a tavaly a másodosztályt megjárt konstancai csapatban a törzsgárda gyakorlatilag változatlan, Buricea, Cutura, Angelovski, Vujadinovic, Toma a gerinc és természetesen Rudi Stănescu a kapuban. Ez a gárda évekig zsinórban nyerte a bajnokságot, az érthetetlen viszont az, hogy többen túl vannak a harmincon, illetve ketten (Stănescu és a szerb Cutura) még a negyvenen (!) is, és így is bírják az iramot.

Igaz, kiegészültek Celicával és Nicolic-csal – nem verhetetlenek, de az SzKC-nak egyelőre igen. Számítsuk hozzá a tapasztalatot, a bírói befolyást, a színészkedést és néhány sportszerűtlen megmozdulást, s így már nem annyira érthetetlen az SzKC szombat délutáni veresége.

Érthetetlen volt viszont a védelmünk teljes összeomlása – az első félidőben katasztrofális volt a védekezése az SzKC-nak, harminc perc alatt húsz gólt kapni minden körülmények között nagyon sok. A támadás még rendben lett volna, de elég nagy hátrányt szedett össze a csapat, hiába kért Vlad Caba időt már az első percek után.

A második félidőben aztán sikerült annyira kifárasztani a házigazdákat, hogy jött a felzárkózásunk, lefaragtuk a hátrányt, s az utolsó percekre egy gólra jött le a konstancaiak fórja. Komogorov és Mihalcea vették ki a részüket ebből a legjobban, de az egész csapat nagyot harcolt.

Fél perccel a vége előtt okosan időt kért Vlad Caba, kidolgoztuk az utolsó dobást, de Komogorov lökete lepattant Cutura karjáról, így nem sikerült bár egy pontot sem elhozni – pedig az utolsó percekben ez benne volt. Elszenvedte első vereségét az SzKC, a nagyon rossz első félidő után megmutatta, hogy vissza tud kapaszkodni egy ilyen erős csapat ellen is. Sajnos, ez nem mindig elég.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 5. forduló:

KONSTANCAI DÉL-DOBRUDZSA KC–SZÉKELYUDVARHELYI KC 31–30 (20–15)

Konstancai Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Robert Harabagiu és Silviu Stănescu (Moreni)

KONSTANCA: Stănescu (13/29) – Toma 7 (1), Buricea 3 (1), Cutura 7, Angelovski 4, Vujadinovic 1, Nikolic 4. Csere: Sjian (0/1) – Săulescu, Celica 3, Crnoglavac 2, Nistor. Vezetőedző: Djordje Cirkovic.

SZKC: Da Rosa (6 védés/ 24 kapott gól) – Mihalcea 8 (1), Markez 4, Komogorov 5, Onyejekwe 1, Peric 1, Kukoski 1. Csere: Jokanovic (4/7) – Kuzmanoski 3, Ojleski, Szász 1, Baranau. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–0, 13. p.: 8–3, 17. p.: 10–5, 25. p.: 14–10, 35 p.: 21–14, 45. p.: 27–24, 48. p.: 28–24, 57. p.: 30–29.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc

Hétméteresek: 2/2 ill. 2/1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."