Sport » Kézilabda

Nagy skalpot gyűjtött be az SzKC

Hatalmas meccs volt a kedd délutáni rangadó, amelynek végén mi örülhettünk, másfél év után sikerült legyőznünk a Bukaresti CSM-t.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Egy gól döntötte el az eredményt. Fotók: Csedő Attila
Egy gól döntötte el az eredményt. Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. október 11., 18:31
0 hozzászólás. 

A szokatlan időpont (kedd délután 5 óra) ellenére már az első tíz percben telt ház volt a sportcsarnokban, s az első percekben is látszott, hogy nagy csata bontakozik majd ki a pályán. Az ezüstérmes tele van romániai viszonylatban minőségi idegenlégiósokkal, a nyáron igazolt sportolók között van litván, orosz, macedón és francia is. Az edző Sundovski és segítője, az udvarhelyiek számára mindig antipatikus Isakovic másodedző alaposan megerősítette a csapatot – ennek ellenére bukdácsolnak a bajnokságban.

szkc-csm-3521 web

A tizedik perc végére elléptünk két gólra, egyre jobban belejött a csapat és a közönség is, az első negyedóra végén pedig elkezdődött a cserélés is, hiszen bejött Szász, majd Kukoski, Baranau és Peric is – utóbbi hetesből győzte le a csak ezekre a másodpercekre beálló Ciobanut. A hálóőr mellett Marian Răpciugă is játszott korábban Udvarhelyen.

A meccs rangját az is emelte, hogy a román kézilabda olyan korszakos nagyjai foglaltak helyet a lelátón, mint Vasile Stîngă vagy Radu Voina – ők is láthatták, hogy mennyire jól védekezik az SzKC, de sajnos azt is, hogy hat percig nem dob gólt az udvarhelyi csapat, és elolvadt a korábban megszerzett előnye.

Az első félidő utolsó perceire paprikás lett a hangulat, Tálast kiküldték két percre, 11-11-nél, az egyébként kitűnően kézilabdázó Mihalcea is szabálytalankodott, Novanc gólt szerzett, Peric a kapufára zúdított, kiküldték Onyejekwét is, majd Kuzmanoski kiegyenlített – mozgalmasra sikerültek ezek a percek.

szkc-csm-3542 web

Emberhátrányban kezdte az SzKC a második játékrészt, Markez hagyott ki nagy lehetőséget, túloldalt Novanc nem, sőt, elmentek kettővel is a vendégek, mert Negru is bevitt egy találatot. Komogorov két góljával kiegyenlítettünk (ehhez Da Rosa védése is kellett), majd a két csapat felváltva lőtte a gólokat. A fővárosiak bevetették a veterán francia Saurinát is, de csak hetesekből volt eredményes a jobbkezes átlövő – a mi átlövőnket viszont egyszer egy olyan állítólagos lökésért küldték ki, hogy azon gyakorlatilag mindenki felháborodott a sportcsarnokban.

Meg is fordították az eredményt, de az SzKC hamar visszahozta. A végjátékban ugyanígy ment tovább az adok-kapok, de ez szerencsére csak a gólokra vonatkozott. Ekkor már lehetett érezni, hogy egy gól fog dönteni a végén, annyira kiegyenlített volt a meccs. A megszokott kakaskodás csak a végén tört ki, akkor, amikor a nagyon jól játszó Peric, majd Komogorov góljával kettővel elhúztunk.

szkc-csm-3593 web

Másfél perc volt hátra, amikor a közönség egy emberként felállt, fergeteges hangulat uralkodott a sportcsarnokban! Kukoskit is kiszórták tőlünk, majd Humet nagyon fontos helyzetben kapufát lőtt, és a labda megtartása mellett Vlad Caba nagyon okosan időt kért. Zúgott a csarnok, 15 másodperc volt hátra, Novanc bedobott egy gólt, még egy gól előnyünk volt.

Ekkor Onyejekwét rántották le, a rálépő Georgievski pedig olyan szerencsétlenül esett el, hogy percekig ápolták a padlón, majd mentő vitte a kórházba, olyan súlyosan megsérült a lába. Volt kiabálás, veszekedés a pályán és azon kívül is, de a hátralevő 9 másodpercre eldugtuk a labdát, és megnyertük a meccset.

szkc-csm-3599 web

A forduló meccseinek többségét szerdán játsszák le, azután egyhetes szünet következik a bajnokságban, a csapat több játékosa hazája válogatottjában lép pályára. Az SzKC legközelebbi mérkőzése Vasluiban lesz október 20-án, csütörtökön 18 órától – a tervek szerint lesz tévéközvetítés a meccsről. 

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, 8. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–BUKARESTI CSM 26–25 (12–12)

Városi Sportcsarnok, 1250 néző. Vezette: Constantin Din és Sorin Dinu (Bukarest)

SZKC: Da Rosa (11 védés, 23 kapott gól) – Mihalcea 10 (2), Markez 1, Komogorov 5, Onyejekwe 3, Ojleski, Tálas 1. Csere: Jokanovic (0/2) – Kuzmanoski 2, Szász, Kukoski, Baranau, Peric 3 (1), Ghiță. Vezetőedző: Vlad Caba.

CSM: Iancu (12/24) – Georgievski 4, Humet 5, Stavrositu, Șomlea 1, Negru 2, Novanc 6. Csere: Ciobanu (0/2) – Bernatonis 4, Aslanian, Roșu, Saurina 2 (2). Vezetőedző: Zvonko Sundovski.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–1, 10. p.: 5–3, 15. p.: 7–6, 27. p.: 11–10, 34. p.: 13–14, 45. p.: 20–20, 50. p.: 21–21, 58. p.: 26–24.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 3/3.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."