Sport » Kézilabda

Megizzadt a hajrában az SzKC

Fordulatos mérkőzésre bírta a hazai pályán játszó Székelyudvarhelyi KC-t a Temesvári Poli.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-poli-5078
SzKC-Poli, fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. október 26., 21:44
0 hozzászólás. 

A Temesvári Polit fogadta a Székelyudvarhely KC a Bölények Ligájának tizedik fordulójában. A múlt idény harmadik helyezettje ellen a Városi Sportcsarnokban Vlad Caba a Da RosaMihalcea, Markez, Kuzmanoszki, Komogorov, Onyejekwe, Tálas kezdőt állította ki.

Számunkra jól, egy Da Rosa védéssel és egy Mihalcea góllal indult a találkozó, és hiába egyenlített ki a Poli, Mihalceának megint sikerült rájuk tromfolnia. Az SzKC frissen igazolt brazil kapusa az első percekben négy lövést is hárított, felspanolva a társakat és a közönséget, akik hatalmas „udvarhelyezésben" törtek ki.

Komogorov kiállítása és Marjanovic sikeres hetese lecsillapította a lelátót, de Markez átlövésgóljának köszönhetően az emberelőnyt is döntetlenre hoztuk. Az első játékrész felénél kicsit megfordult a játék képe, Fenici irányításával rengeteg ziccert dolgoztak ki a temesváriak és Da Rosának nem sikerült mindet kivédenie, sőt Daszkalovszki is elkezdett parádézni a másik kapuban.

szkc-poli-5117

Az ág is húzta az udvarhelyieket a játékvezetők újabb hetessel büntettek és egy támadó szabálytalansággal, így hiába talált be azt követően Komogorov. Néhány perces gólcsend következett a mérkőzésen sok rontott lövéssel, amit Kuzmanoszki egy gyorsindítás után tört meg.

Kukoszkinak nem sikerült jól a mérkőzésbe való beszállása, rögtön két perccel jutalmazták és egy büntetőhöz is hozzájuttatta a vendégeket. Hiába állt be Jokanovic, Marjanovic értékesítette a hetest, sőt a Szásszal nagy csatákat vívó beállójuk Santeiu is betalált. Peric kihagyott egy hétméterest és Da Rosa kapujába Fenici is beköszönt, így először vette át a vezetést a Poli, majd egy kínai figurát követően Lazarov meg is duplázta az előnyüket.

A félidő hajrájában elkezdtünk zárkózni, Peric egy góllal tette jóvá hibáját, sőt a vendégek időkéréséből is mi jöttünk ki jobban, itt is, ott is volt egy-egy kapusbravúr, majd Kuzmanoszki faragott a hátrányból. A Poli támadása közben egyik játékosuk akkorát színészkedett, hogy Onyejekwe elővette a légkameráját is filmezni kezdte vele. A vendégek két játékosát is kiküldték és kihasználva a kettős emberelőnyt, illetve Vlad Caba első időkérését, sikerült döntetlen állással menniük szünetre az SzKC játékosainak.

szkc-poli-5145

A második félidőben hiába egészültek ki hamar a vendégek, egy kicsit megzavarodtak a játékosaik és sorra adták el a labdákat, ameddig a hazaiak gólokkal tudták befejezni támadásaikat. Ezt követően ők kerültek kettős emberhátrányba, hiszen másodpercek alatt küldték ki Tálast és Onyejekwét. Szépített ugyan a Poli, de nem sikerült egyenlíteniük Komogorov bődületes góljának köszönhetően.

Elkezdett nőni az udvarhelyiek előnye, Mihalcea hetesből, Komogorov és Markez átlövésből, Ojleszki beálló pozícióból Peric bejátszása után talált be. Az utolsó percekben melegedett a pite, négyről kettőre faragták a hátrányt, időt is kért Vlad Caba. Segített a hazaiakon, hogy Pejovic megkapta harmadik büntetését, így pirossal küldték le, sőt Lesicát is kiállították két perce, így kettős emberelőnyben kezdte meg az udvarhelyi gárda a hajrát.

Komogorov egy gyorsindítás után is betalált, úgy nézett ki zsebünkben van a mérkőzés, de rendre jöttek a hibák és a temesváriak sorra lőtték be a helyzeteiket. Egy gól maradt az előnyünkből, amikor Vlad Caba kikérte utolsó idejét. Szász volt az, aki az időkérést követően, találatával eldöntötte a meccset.

szkc-poli-5111

Még egy támadásra volt idejük a vendégeknek, amelynek során Ojleszkit pirossal állították ki és egy időntúli hetest ítéltek nekik, amit hiába lőtt be Milosevic Jokanovic kapujába, ez már nem változtatott a győztes kilétén. A Székelyudvarhelyi KC 24-23 arányban diadalmaskodott. 

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 10. forduló:

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TEMESVÁRI POLITEHNICA 24–23 (10–10)

Városi Sportcsarnok, 1000 néző.

SZKC: Da Rosa – Mihalcea 10 (6), Markez 3 (1) , Komogorov 3, Kuzmanoszki 2, Onyejekwe , Tálas. Csere: Jokanovic – Szász 2, Peric 2, Kukoszki, Ojleszki 2, Baranau. Vezetőedző: Vlad Caba.

POLI: Daszkaloszki – Lasica 3, Simovic 1, Fenici 4, Lazarov 1, Marjanovic 5, Pejovic. Csere: Savic – Milosevic 4, Santeiu 3, Ștefan 2. Vezetőedző: Pero Milosevic.

Hetesek: 8/7, illetve 3/3.

Kiállítások: 22–16 perc.

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."