Sport » Kézilabda

Ez meg hogy ment el?

Három helyett csak egy ponttal jön haza az SzKC a fővárosból. Pedig az idény legjobb játékát mutatta.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc dinamo 6
Fotó: Csedő Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN / UH.RO
2016. november 10., 21:59
0 hozzászólás. 

A bajnok Bukaresti Dinamo papíron sokkal esélyesebbként vágott neki a találkozónak, de az első percekben az SzKC már megmutatta, hogy ez minden lesz, csak nem egy sima Dinamo-győzelem. Edzăj-k, Eliodor Voica türelme negyedóra után fogyott el, akkor rántotta össze csapatát először, hiszen már 7-3 volt az SzKC javára, s nagyon úgy nézett ki, hogy a vendégcsapat kategorikus győzelmet arat, ha ez így megy tovább.

Tényleg bombaformában játszott az együttes, az egy fordulóra eltiltott Ojleskit helyettesítő, máskor kevés lehetőséget kapó fiatal Csog Vencel is bevágott két gólt egymás után a válogatott Irimuș-t váltó Grigoraș kapujába. A félelmetes, balkezes lövéseiről ismert horvát Vrankovic sem tudta igazából odatenni magát, nagyon akadozott a Dinamo-gépezett, őket is meglepte az SzKC magabiztossága.

Közönségük is frusztrált, dühös lett a kimaradt helyzetkért, s habár két gólra feljöttek a félidő végére, az udvarhelyi gárda emberhátrányban, de kétgólos vezetéssel mehetett pihenni.

Fordulás után tovább parádézott az SzKC, Mihalcea mind szélről, mind pedig átlövésből lőtte a gólokat, öröm volt nézni! Ráadásul Peric olyan fordulattal csapta be a bukarestieket, amilyenhez a folyamatosan mocskolódó közönségük nem volt hozzászokva, de még a Bajnokok Ligájában vitézkedő csapat sem – egyébként vasárnap 18 órától Komogorov korábbi csapata, a Nantes otthonában lépnek pályára, ezért kellett lejátszani csütörtökön a bajnokit.

Apropó Komogorov: az orosz átlövőnk főleg az első percekben lőtt gólokat, aztán nagyon eltűnt a játékból, de Peric és főleg a szélsők jól teljesítettek, ahogy Da Rosa is a kapuban. Jokanovic is kivédett egy hetest, ötgólos előnyünk volt, aztán...

Aztán a Dinamo elkezdett felzárkózni. Sokat hibáztak a játékosai, de az iráni Esteki-testvérpár, valamint a francia Ragot főszereplésével nagyon izgalmas lett a hajrá – az SzKC pedig gyakorlatilag kiengedte a kezéből a megnyert meccset, az utolsó percekben bepánikolt és nem tudta góllal befejezni a támadásait. Pontosan egy perccel a vége előtt egyenlítettek, de a győztes gólt nem tudtuk bevinni az időkérésünk után, Mihalcea lövése levágódott a kapufáról, a meccs döntetlenre végződött.

Úgy álltunk fel a tévé elől, hogy nem nagyon tudtuk elhinni, hogy ez történt – gyakorlatilag elvesztettük a megnyert találkozót az utolsó percekben, az egy pontnak pedig nem biztos, hogy örülni kell. Elég, ha csak a Vaslui elleni vereségre gondolunk – az ott elvesztett 3 pontot ma vissza lehetett volna szerezni, de nem sikerült. Jó, a tévé előtt könnyű beszélni, de nagyon bosszantó volt, ahogy otthagytunk egy pontot a Dinamónak is, s mi is csak ugyanannyit hoztunk el a teljesen megérdemelt 3 helyett.

A találkozó igazi győztese így a Konstancai Dél-Dobrudzsa együttese lett, amely szombaton Szatmáron játszik, de ha ott nem nyer, úgyis megőrzi első helyét.

Az SzKC következő meccse szerdán, november 16-án 18 órától lesz hazai pályán a sereghajtó Fogaras ellen. Remélhetőleg a fiatalok nemcsak az utolsó néhány percben fognak szerepet kapni.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 11. forduló:

BUKARESTI DINAMO–SZÉKELYUDVARHELYI KC 27–27 (10–13)

Bukarest, Dinamo Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Romeo Ștefan és Bogdan Stark (Bukarest)

DINAMO: Irimuș (3/7) – Flavius Cîmpan, Vrankovic 3, Capotă, Șania, Asoltanei 2 (1), Savenco 2. Csere: Grigoraș (10/20)– Șandru, Sajad Esteki 3, Moushavi, Allahkram Esteki 4, Mocanu 2, Ragot 8 (1), Mironescu 1, Bera 1. Vezetőedző: Eliodor Voica.

SZKC: Da Rosa (7/ 23) – Mihalcea 8 (1), Markez 1, Peric 5 (1), Komogorov 4, Onyejekwe 1, Szász 1. Csere: Jokanovic (1/4) – Tálas, Csog 3, Kuzmanoski, Baranau 2, Ghiță 2. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–3, 12. p.: 3–4, 18. p.: 5–7, 24. p.: 8–9, 36 p.: 12–15, 45. p.: 18–22, 53. p.: 22–24, 57. p.: 25–27.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 4/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."