Sport » Kézilabda

Foksány kipipálva, de szinte a torkunkba fordult a pipa

A vége megint izgalmasra sikeredett, de újabb három ponttal gazdagodott az SzKC. Kék lap is villant, nem mi örvendtünk neki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

focsaniSzKC
A sárgamezes hazaiak egyszer sem vezettek
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN / UH.RO
2016. november 24., 18:51
0 hozzászólás. 

A vráncsai csapat kicsi, de lelkes, nem egyszerű megverni őket – a csütörtök délutáni meccs első perceiben az SzKC volt a jobb, 2-3 gólos előnyökkel ment, de a hazaiak kapaszkodtak. Marocico jól védett, az egykor nálunk pallérozódott Miroiu Mihăiță pedig cunderrel is verte át Dar Rosát, aki ennek ellenére kitűnően zárt a kapunkban. A játék képe alapján sokkal nagyon gólkülönbséget kellett volna hoznia az udvarhelyi csapatnak az első félidőben, de ne elégedetlenkedjünk.

focsaniSzKC2Komogorov megszórta őket rendesen, minket pedig meg a bírók kétperces kiállításokkal – a bírói szigort lehetett érezni rendesen a foksányi sportcsarnokban, sőt a közönség sem állt le egy percre sem. Mondjuk az orosz átlövőnk egyik-másik találatánál azért elképedtek, mint ahogy mi is azon, hogy bizony Mădălin Țuțu is dobott néhány gólt átlövésből. Egyet például tíz méterről is besuvasztott a második félidőben.

Dolgozott szorgalmasan az SzKC tovább, tíz perccel a vége előtt még ötgólos előnye volt, aztán a végén szinte kiszaladt a meccs a kezünkből. Megakadtak a dolgok, eladtunk néhány labdát, az utolsó perc pedig maga volt a pokol. Kétgólos előnynél a bevetődő Miroiu előtt Jokanovic nagyon magasra emelte a lábát, a bírók befújtak egy hetest, ráadásul portásunkat piros és kék lappal is „jutalmazták" – ez azt is jelentheti, hogy Petar kihagyja a következő találkozót.

focsaniSzKC3A megítélt büntetőt szerencsére Rață is kihagyta, illetve Da Rosa kivédte, s így a végén nehez bár, de megszerezte az SzKC az újabb három pontját. Szerdán a CSM legyőzte Konstancát, kapaszkodik a táblázaton, de mi sem adjuk alább.

Több mint egy hetes pihenője van a csapatnak, a szövetség a visszavágók első fordulóját december 2-3-ára ütemezte, elméletileg azon a szombaton Resicabánya látogat Udvarhelyre, de az időpont csak akkor biztos, ha megjelenik a FRH honlapján. Illetve akkor sem, mert a Foksány elleni találkozót is tovább tolták egy nappal.

Foksánnyal a Román Kupa nyolcaddöntőjében, hazai pályán találkozunk néhány nappal karácsony előtt. Felejthetetlen volt, ahogy ma az ottani sportcsarnokban zúgott a „România! România!" kiáltás...

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, alapszkasz, 13. forduló

FOKSÁNYI CSM 2007–SZÉKELYUDVARHELYI KC 25–27 (10–14)

Foksányi Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezették: Theodor Șerbu és Andrei Vasilescu (Bukarest)

CSM 2007: Marocico (11 védés/22 kapott gól) – Miroiu 6 (2), Erőss 3, Rotaru, Țuțu 5, Mocanu 2, Rață 3. Csere: Rusu (0/1), Cloșcă (3/4) – Ragea 2, Neață 1 Gramatic 1, Popa 1, Năstăsie 1. Vezetőedző: Ciobotariu Viorel.

SZKC: Da Rosa (13/16) – Mihalcea 6 (2), Ghiță 1, Kuzmanoski, Komogorov 7, Onyejekwe 2, Szász. Csere: Jokanovic (3/9) – Tálas 1, Baranau 1, Ojleski 3, Peric 3, Markez 3 (1). Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 1–2, 10. p.: 2–5, 15. p.: 5–6, 21. p.: 7–10, 39. p.: 14–20, 46. p.: 18–22, 56. p.: 23–26.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc

Hétméteresek: 4/2 ill. 3/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."