Sport » Kézilabda

A majdnem, a szinte és a „lehetett volna”

No meg a játékvezetés. No meg a hiányzók. No meg ez az egész.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

konstancaszkc
Ghiță (balra) kiválóan játszott, de mégsem jött össze a győzelem. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 01., 19:36
0 hozzászólás. 

Alapembereket volt kénytelen nélkülözni az SzKC, hiszen ha az orrcsonttörést szenvedett Kukoskit vagy az ifjú Feketét nem is számítjuk ide, a Mihalcea és a Tálas sérülés miatti hiányzása mégis számottevő volt a szerda délutáni konstancai kupameccsen. Akárcsak a tavaly ilyenkor idehaza, a tét most is a legjobb négy közé jutás volt.

Ami most sem sikerült.

Ennek ellenére bátran nekiugrott a tapasztalt hazaiakból és szerb idegenlégiósokból álló Konstancának az SzKC, bírva a közönség és a bemondó-szurkolóvezér hangjával és viselkedésével is. Az első játékrészben a Da Rosát váltó Jokanovic, illetve a Sijant váltó Stănescu óriási bravúrjainak lehetett tapsolni mindkét oldalon, de például Ghiță fantasztikusan játszott, s a másodedzőből Tálas hiányában újra kapitánnyá avanzsált Kuzmanoski is nagy étvággyal játszott. Vezetett is az emberelőnyöket kihasználni nem tudó SzKC, de ezt szünet előtt még befogták Tomáék.

Fordulás után még iramosabb lett a meccs, a kapusok továbbra is jól védtek, de egyre-másra jöttek a szabálytalanságok és a sportszerűtlenségek a hazaiak részéről – a bukaresti kettős pedig engedte ezeket, Kuzmanoski többször fogta a fejét, mint ahányszor gólt szerzett, pedig nem lehetett panasz a termésére, három hétméteres mellett ugyanennyiszer akcióból is eredményes volt. A bírókra viszont lehetett, Stănescu még hozzá is lökött egyikükhöz, pedig a visszamutatáskor is jól látszott, hogy nem volt igaza a kapusnak. Megúszta két perccel, mint ahogy társai közül is többen.

Tíz perccel a vége előtt egyenlő volt az állás, Vlad Caba hét mezőnyjátékossal támadott, felváltva dobták a gólokat a csapatok. Sajnos a beállós Rakceviccel nem bírt az SzKC védelme, mint a korábbi meccseken Cuturával – a 42 éves szerb irányító ezen a meccsen halvány volt, de annyi szerencséje mégis akadt, hogy az utolsó támadások egyékében elcsípjen egy passzt és begyalogoljon a kapunkba.

Nagy harc volt, odatette magát az udvarhelyi gárda, s még azt sem lehet elmondani, hogy ezzel az egy-két góllal jobb volt Konstanca. Mint ahogy Călărași-on a Bukaresti CSM-t is az utolsó percben, 26-25-tel sikerült betolni a négy közé kedden este (Torda szintén 26-25-re verte Temesvárt, ez sem ment simán), úgy most őket is be kellett.

A csapatot így is dicséret illeti, hogy szinte megverte ezt a „mesterségesen" egyben tartott, sportszerűtlenségből ismét jelesre vizsgázó, agyonajnározott kirakatcsapatot. Az a fránya szinte azonban szinte mindig ott van, s ezen a szinten ennek már el kellene tűnnie. Szombaton a bajnokságban is játszik az SzKC, Szatmárra utazik, viszont február 13-án, hétfő estére készítsük a hangunkat. Tévés bajnoki lesz idehaza, az ellenfél pedig nem lesz más, mint a 2015-ben "anyagi problémák" miatt megszűnt, majd át- ás újjáalakított és a másodosztályt simán megnyerő, 2016 nyara óta pedig újra az élvonalban vitézkedő, a sportszerűtlenségtől egyáltalán nem visszariadó "öreg rókák" csapata, a Ko...

Na, kitalálják, hogy kikről is van szó..?

Férfi kézilabda Román Kupa, negyeddöntő:

KONSTANCAI DÉL-DOBRUDZSA KC–SZÉKELYUDVARHELYI KC 30–28 (13–12)

Konstancai Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Romeo Ștefan és Bogdan Ștark (Bukarest)

KONSTANCA: Sijan (6 védés /10 kapott gól) – Toma 9 (4), Celica 7, Săulescu, Crnoglavac 7, Buricea 1, Nikolic 1. Csere: Stănescu (11/18) – Cutura 1, Rakcevic 3, Vujadinovic, Soare. Vezetőedző: Djordje Cirkovic.

SZKC: Da Rosa (1 védés/ 4 kapott gól) – Markez 1, Ghiță 7, Kuzmanoski 6 (3), Komogorov 4, Onyejekwe 4, Szász 2. Csere: Jokanovic (9/25) – Baranau 2 (1), Csog, Peric, Ojleski 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–2, 12. p.: 5–3, 18. p.: 6–7, 27. p.: 11–12, 38 p.: 15–15, 40. p.: 15–16, 48. p.: 20–18, 57. p.: 27–27.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/3 ill. 6/4



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."