Sport » Kézilabda

Ha jók a bírók, mi is jók vagyunk!

Fantasztikus meccsen verte Konstancát az SzKC, az idény talán legjobb játékával rukkolt elő. Szászék csillagos tízesre vizsgáztak. De a bírók is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-ahc1
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 12., 17:05
0 hozzászólás. 

Gyaníthattuk volna, hogy porhintés volt Toma állítólagos nyaksérülése a konstancaiaknál, mindenesetre nem lepett meg, hogy a szélső gyakorlatilag végig játszotta a vasárnap déli meccset – szerencsére keserű szájízzel távozott csapatával együtt. Hat év után először!  

Telt ház fogadta az év első hazai meccsén a csapatokat, s az SzKC nagyon jól is kezdett, a vendégel akcióból csak a tizedik percben tudták bevenni Jokanovic kapuját – időt is kért hamar Djordje Cirkovic, de nem tudta felrázni csapatát.

szkc-ahc3szaszandrasVlad Caba viszont jól keverte a kártyákat és a játékosait, Mihalcea, Szász és Komogorov rendre betaláltak, nagyon elkapta a fonalat a hazai csapat. Ghiță bal keze is elsült néhányszor, az egyébként megint jól védő Sijan általában alsó részre kapta a gólokat.

A félidő közepén megtorpantunk kicsit, a beállós Rakcevicet most sem tudtuk tartani, de szerencsénkre Cutura már tényleg nem a régi, nem sokat tett hozza a konstancaiak játékához. Vétettek hibákat is, amiket könyörtelenül kihasználtunk, hét mezőnyjátékossal támadtak, de ez nekünk jött be, mert Csog az üres kapuba dobhatta, igaz, pár perccel később elvétett egy kínai figurát. "Miért kel trükközni?" – háborgott egy szurkoló az 1200-ból, de később megnyugodhatott: emberhátrányban, de ötgólos előnnyel mehettünk pihenőre.

szkc-ahc2JokanovicHét másodperc alatt verték be az első gólt a második játékrészben, amire a "nem kéne belealudni ebbe!" felkiáltás jött az említett szurkolóból, de alvás helyett altatás jött: az SzKC nagyon szépen rejtegette a labdát s pont akkor húzott bele, amikor kellett. Hiába játszott két beállóssal a Konstanca, Jokanovic ritka jó formában védett, vetette is a kereszteket rendesen. A közönség már a nevét is skandálta, akkorákat fogott, sőt ezt még egy dobott góllal is megkoronázta!

Rakcevic továbbra is többször kifordult a védőfalunkból, szerencsére túloldalt ezt Szász is sokszor és remekül tette meg – nem véletlenül hívták mostanában a válogatotthoz az SzKC egyik legfiatalabb játékosát, hiszen fantasztikus játékot mutatott be ma is a sérüléséből nemrég felépült beállós.

szkc-ahc4komogorovMellette Komogorov és Mihalcea termelték a gólokat. Tartottuk a 3-4 gólos előnyt, igazából nem tudtak közel kerülni Buriceáék az eredményhez. A közönséghez sem, mind Toma, mind Buricea vissza-visszaszóltak a kispadról a közönségnek, utóbbi jól láthatóan ejtette ki a "S...g p..la!" jelzésértékű szókapcsolatot. Sárgalappal mégsem őket, hanem edzőjüket "tüntette" ki a játékvezetői kettős, akikről el kell mondani, hogy ritka jól veztték ezt a meccset, nagyon kevés hibát ejtettek, a közönségtől többször is a "Bravo, arbitrilor!" dicséretet kapták.

A végjátékban még rátett egy lapáttal az SzKC, Jokanovic újabb nagy védése után Mihalcea vihette rá az üres kapura, s egy labdaszerzés után Tálas a térfelünkről dobta át a kapujukba a játékszert. A konstancaiak megszokott, durva, sportszerűtlen játéka ma elmaradt – a játékuk is elmaradt, ha nagyon őszinték akarunk lenni - , nem volt csihi-puhi, mert egyszerűen sokkal jobb volt ma az SzKC.

szkc-ahc5A vége előtt néhány perccel a Székely Medvék rázendítettek a Sejhaj, Rozira, majd egy újabb Komogorov-bomba után a Piszkáld ki! refrénre – mindkettő jól jelzi a meccs hangulatát, a lefújás előtt két perccel már talpon volt mindenki, óriási vastaps volt a csapat jutalma az idény egyik legszebb meccséért.

Nem is volt mondanivalója Cirkovicnek, el sem jött a meccset követő rövid sajtótájékoztatóra, ahol a másodedző-játékos Kuzmanoski nagyon megdicsérte Szász Andrist, illetve a közönséget. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy hátradőlni nem szabad, mert nagyon nehéz meccseink jönnek továbbra is.

Mindjárt szerdán, Tordán: a Potaissa elleni találkozó 15-én, 17.45-kor kezdődik, a Digi Sport és a Dolce Sport élőben közvetíti. Ha ezzel a játékkal rukkol elő megint az SzkC, akkor az a meccs is látványosnak ígérkezik. Sőt, Tordának esélye sem lesz.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 18. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–KONSTANCAI DÉL-DOBRUDZSA HC 31–27 (17–12)

Városi Sportcsarnok, 1250 néző. Vezette: Marius Pintea Nagyvárad) és Marcel Sas (Kolozsvár)

SZKC: Jokanovic (13 védés / 26 kapott gól / 1 szerzett gól) – Mihalcea 7 (1), Ghiță 3, Kuzmanoski 2, Komogorov 7, Onyejekwe, Szász 7. Csere: Da Rosa (0/1) – Tálas 1, Peric, Csog 1, Kukoski, Markez 2 (1). Vezetőedző: Vlad Caba.

KONSTANCA: Sijan (11/28) – Toma 5 (2), Buricea 5, Celica 1, Vujadinovic 1, Rakcevic 7, Nikolic. Csere: Crnoglavac 2, Cutura 4, Soare, Nistor 2 (1). Vezetőedző: Djordje Cirkovic.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 3–0, 11. p.: 7–2, 19. p.: 12–6, 28. p.: 16–12, 36. p.: 20–16, 46. p.: 23–20, 50. p.: 24–21, 56. p.: 29–24.

Kiállítások: 16, ill. 14 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 3/3



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."