Sport » Kézilabda

Verestóy: most alakítjuk ki a következő éveket

A klubelnök tárgyal, egyelőre Kuzmanoski az SzKC edzője. Szóbeszéd is van a városban, nem is kevés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

alt
A hátralevő meccseken Kuzmanoski irányít a padról. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. április 20., 12:59
1 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi KC múlt heti kudarca után rengeteg szóbeszéd szárnyra kapott a városban.

A sima vereségtől kezdve a legrémségesebb forgatókönyvekig, a Konstanca elleni meccs "eladásától" a "még nagyobb csapat épül!" felkiáltásig mindent lehetett hallani sportberkekben, a kocsmaasztal mellett vagy annak egyik virtuális verziójában, a Facebook-on.

Ez a korábbi években is így volt,

akkor is rengeteg - mint utólag kiderült - rémhír kapott szárnyra. Persze annyi különbség volt azért az idénhez képest, mind a 2015-ös (ekkor volt először rájátszás a bajnokságban, akkor az SzKC nem mellékesen megnyerte az alapszakaszt), mind pedig a 2016-os bajnokság negyeddöntőjében a Tordai Potaissa (elvileg esélytelenebbként) ütötte el a legjobb négybe jutástól az SzKC-t. És Vlad Caba vezető nem mondott le, most ez megtörtént.

No meg 2015-ben az udvarhelyi csapat a negyeddöntő után nem sokkal megnyerte eddigi egyetlen nemzetközi trófeáját, a Challenge Kupát.

A klub honlapján azóta csak az edző lemondása, a hátralévő meccsek menetrendje, illetve a másodedző-játékos kinevezéséről szóló hírek jelentek meg.

Portálunk a felnőttcsapat további sorsát firtatva többször is megkereste Ladányi Kinga ügyvezetőt, ő azonban nem tudott konkrétumot mondani, csak azt, ami a csapat hivatalos honlapján jelent meg, majd a klubelnökhöz irányított.

Újítani kell, új edzőre is szükség van

Még a Konstanca elleni vereség másnapján, pénteken délben egy helyi újságíró, Jakab Árpád tollából jelent meg a budapesti Nemzeti Sport Online-on egy tudósítás a mérkőzésről, valamint egy rövid nyilatkozat a klub elnökétől – ebben dr. Verestóy Attila a következőket mondja:

„Sajnos a szerencsével rendszerint hadilábon állunk, ennek ellenére büszkén mondom: az európai ranglistán is jegyzett Székelyudvarhelyi KC a román élmezőnybe tartozik. Újítani kell, ez biztos, új edzőre is szükség van.

Magyarországon sikerült egy olyan, egyelőre elvi megállapodást kötnöm, miszerint Székelyudvarhely egy székelyföldi kézilabda-akadémia központja lesz. Ez azért is örvendetes, mert több száz székely fiatalnak lenne olyan jövőképe, amely a sport, az egészséges életmód mellett a szülőföldről is szól. Biztos vagyok benne, hogy az újítás után is meg tudjuk mutatni: a mi kis székely világunk nagy dolgokra képes!"

Ugyanez a néhány mondat jelent meg a Magyar Idők nevű konzervatív portálon is említett szerző tollából szerdán, kiegészítve a székelyudvarhelyi kézilabda múltjának rövid történetével. A Verestóy-nyilatkozatot múlt péntek óta több magyarországi és helyi médiaorgánum is átvette.

A klubelnök egyelőre tárgyal

Értesüléseink szerint a klub elnöke és főtámogatója, dr. Verestóy Attila szenátor ezekben a napokban is a csapat leendő támogatóival tárgyal. Ezt csütörtökön délben telefonos megkeresésünkre meg is erősítette az SzKC elnöke portálunknak.

"Most alakítjuk ki a következő éveket" – mondta a szenátor, majd hozzátette, hogy egyelőre nem tud részletesebben nyilatkozni, legalábbis ezen a héten biztosan nem.

Minimum négy meccs még hátravan

Szintén csütörtökön az SzKC honlapja bejelentette, hogy a bajnokságból hátralevő mérkőzéseken az udvarhelyi csapatot az eddigi másodedző-játékos, Goran Kuzmanoski fogja irányítani.

A román férfi kézilabda-bajnokság a helyosztókkal (is) folytatódik, a Székelyudvarhelyi KC következő mérkőzése szombaton este lesz a sportcsarnokban. Az 5.-8. helyért folyó helyosztó első mérkőzését a Dunărea Călărași ellen játssza az SzKC április 22-én 18 órától – erre a meccsre csak az All Access és a VIP-bérletek érvényesek.

Az összecsapás két győzelemig tart, a nyertes az 5.-6., a vesztes a 7.-8. helyért játszhat, a călărași-i meccs szerdán, április 26-án lesz, s ha harmadik meccs kell döntsön, akkor az Székelyudvarhelyen lesz május 13-án. A másik ágon Temesvár Vaslui-jal csap össze. Az SzKC nélkül folytatódó rájátszás elődöntőjének első meccsét pénteken játsszák, 20 órától a Dinamo Konstancával mérkőzik.

A másik ágon (Bukaresti CSM-Tordai Potaissa) halasztottak, mivel Torda elődöntőt játszik a Challenge Kupában. Abban, amit az SzKC egyszer már megnyert és a jövőben minden bizonnyal még megnyerne, netán más európai kupaközdelemben is megméretkezne. Ez viszont nem tud és nem fog eldőlni néhány nap alatt.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gattamelata
2017-04-20 19:47:47
Tisztelt szerkesztő, egy pontosítás: nem a 2015-ös évben volt az első rájátszás, már 2014-ben is rájátszás volt, az a bizonyos "furcsa rájátszás" (a hármas csoportokkal). Persze nekünk az se volt egy sikertörténet, de végül akkor mentettük a veszett fejsze nyelét egy, a teljes szezont nézve jónak számító negyedik hellyel. Ez volt az az év, aminek úgy mentünk neki, hogy "bajnokok leszünk", aztán kéthavonként változott a célkitűzés, amikor látszott, hogy az épp aktuális nem elérhető...

A jövőre nézve pedig reméljük a legjobbakat...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."