Sport » Kézilabda

Vlad Caba „visszatér” Udvarhelyre

Sőt nem is egyedül jön, hanem érkezik vele Szász András és Chike Onyejekwe is. De csak egy meccsre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

alt
Az SzKC legnagyobb sikereit Cabával érte el. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. november 08., 10:14
0 hozzászólás. 

Több szempontból is érdekesnek ígérkezik a szombaton késő délután (17.30-kor) kezdődő SzKC-Bukaresti CSM összecsapás az élvonalbeli kézilabda-bajnokságban. A vendégek edzője ugyanis az a Vlad Caba, aki hét éve alatt igencsak letette a névjegyét a székelyudvarhelyi kézilabdában, hiszen ezalatt Challenge Kupát (2015), illetve egy ezüstérmet (2011) és két bronzérmet (2012, 2013) szerzett az SzKC. Az edző idén nyáron távozott, miután sorozatban harmadszorra sem sikerült a bajnokság legjobb négy együttese közé kerülnie az SzKC-nak.

Caba mester nyári távozása után nem sokat pihent, hiszen a bajnokságot balul kezdő CSM élére nevezték ki szeptember végén, s azóta megpróbálta gatyába rázni a fővárosi alakulatot – a bukarestiek kerete nagyon erős, de a jelek szerint nem volt elég idejük az összerázódásra, hiszen Caba érkeztéig mindössze egy meccset nyertek a négyből. Azóta viszont csak egyet veszítettek el, éppen az eddigi utolsó fordulóban Torda verte meg őket Bukarestben egy drámai meccsen, egy góllal, a többi találkozójukat hozták, sőt a bajnok Dinamót 13 góllal küldték haza a Rapid-teremből.

A fővárosi gárda keretében két olyan játékos is van, akik az SzKC-től szerződtek oda, ráadásul az egyik SzKC-nevelés: Chike Onyejekwe és Szász András a CSM-be kerülésük után is román válogatottak maradtak, legutóbb is pályára léptek a portugálok elleni két találkozón, amikor egy másik SzKC-nevelés, Csog Vencel is bemutatkozott a nagyválogatottban.

Apropó SzKC-nevelések:

Vlad Caba néhány napja szakmailag nagyot lépett előre, hiszen már Master Coach-edzői oklevele van, ami a szakmában a legmagasabb elismerésnek számító mesteri fokozatú egyetemi diploma. Bécsben, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) székhelyén megvédett dolgozatának címe „A fiatal játékos beillesztésének módszertana a felnőtt csapatba" címet viseli, a témáról itt bővebben lehet olvasni.

A román bajnokságban még egy olyan edző van, aki ezzel a fokozattal rendelkezik, ő nem más mint Dragan Dukic, az SzKC trénere – vezetőedzőnk „A meccs előkészítése (más nézőpontból)" című dolgozatát védte meg, ugyanott, ahol Vlad Caba. A hét végén mindezt élőben is kipróbálhatják. Múlt hét végén az SzKC sima, 31-26-os győzelmet aratott Suceaván, a CSM pedig hazai pályán kikapott Tordától 27-26-ra.

A szombati SzKC-CSM összecsapást a Digi és a Telekom is közvetítik élőben, a játékvezetők Florin Melencu és Claudiu Gorina lesznek Krajováról. Az SzKC követekező meccsének időpontja is megvan már, november 16-án, csütörtökön szintén 17 óra 30 perctől Temesváron játszik az udvarhelyi gárda.

Addig is ezen a szombaton kihagyhatatlan a CSM elleni rangadó. Vlad nemcsak fiatal játékosokkal érkezik, Dukic pedig minden bizonnyal nagyon előkészíti a meccset.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."