Sport » Kézilabda

Temesváron is elúszott a győzelem

Megint csak egy pontot hozott a csapat, holott a sokkal jobb volt ellenfelénél. Messze van a negyedik hely.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

temesvarSzKC3
Megint a kezünkben volt a győzelem
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. március 15., 20:48
0 hozzászólás. 

Kiegyensúlyozottan indult a temesvári mérkőzés, a hazaiaktól többen is hiányoztak (Lasica, Pejovic és Simovic sérülés, Santeiu pedig eltiltás miatt), nálunk viszont komplett volt a sor, a sérüléssel bajlódó Mihalcea is beszállt az első félidőben néhány percre, bár nem kezdőként. Utólag elmondható, hogy posztján Baranau a meccs egyik főszereplője volt, ám a szintén balkezes Markez egy percet sem játszott. De nem is a balkezesekkel volt a gond ezen a meccsen.

Az első percekben szinte minden kapura lövés gól volt, aztán Savic, illetve túloldalt Da Rosa egy-egy hetest is kivédtek. Hiba azonban itt is, ott is volt bőven, amit kihasználtak, az SzKC egy emberhátránynál az üres kapuba is gólt kapott, de ahhoz képest nem tudott elmenni két góllal sem a Poli, hogy az első játékrészben még két percre sem küldtek ki senkit tőlük.

temesvarSzKC2

A 19. percben átvettük a vezetést, kettővel is elmentünk, de Komogorov és Peric hibáztak, nem tudtunk még jobban elhúzni, aztán az utolsó percekben emberelőnyben kiegyenlített Temesvár. Pedig nem volt rossz az SzKC, látványos gólokat szerzett, Ghiță és Szász nagyon jó formában voltak és Peric is többször túljárt a hazaiak eszén.

A második félidő szintén jól kezdődött, Baranau, Komogorov, Szász és Ghiță továbbra is egyre-másra betaláltak Daskaloski kapujába, Jokanovicnak is összejött egy-két védés, igaz, néha ő is tehetetlen volt, például Filip Lazarov vagy Vaidasigan megpattanó lövéseinél.

A 37. percben aztán sikerült háromgólos előnyre is szert tenni, ekkor elég stabilnak látszott az SzKC játéka, a hazaiak nem nagyon tudtak visszajönni, futottak az eredmény után. Ráadásul sok cserelehetőségük sem volt, gyakorlatilag hét mezőnyjátékossal játszották le a meccset – ebből a szempontból is dühítő a meccs végkimenetele.

temesvSzKC1

Kilenc és fél perccel a vége előtt Vlad Caba időt kért, a végjátékot készítettük elő – Baranau rögtön dobott két kontragólt, a fehérorosz szélső azonban az egész meccsen nyújtott teljesítményéért dicséretet érdemel.

A vége megint nagyon-nagyon izgalmasra sikerült és ismét kicsúszott a meccs a kezünkből.

Emberhátrányba kerültünk, mire kitámadtak a temesváriak, védelemben is kinyíltak, de egy gólra feljöttek, majd ki is egyenlítettek, a háromgólos előnyünk odalett. Másfél perccel a vége előtt időt kértünk, Baranau rádobhatta, de Daskaloski óriásit védett.

Az utolsó percet ők kezdhették támadással és időkéréssel, az összes hátralevő időt azzal a támadással töltötték, valamint színészkedéssel, de több gól nem esett, az SzKC-nak meg nem volt ideje támadni. A meccs képe alapján újabb két, nagyon fontos pontot veszítettünk el.

A Dinamo a Vasluit 31-28-ra legyőzve már biztosan megnyerte az alapszakaszt. A Steaua meglepetésre megverte Konstancát, így pedig az körvonalazódik, hogy az SzKC az ötödik helyen végez és Konstanca vagy a Bukaresti CSM lesz az ellenfele a rájátszásban.

De ne rohanjunk ennyire előre, az SzKC követekező meccse hétfőn, március 20-án 18 órától lesz hazai pályán a Dinamo ellen – begyűjthetünk egy nagy skalpot, majd Fogarast idegenben, Foksányt pedig hazai pályán kellene legyőzni.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, 23. forduló

TEMESVÁRI POLITEHNICA–SZÉKELYUDVARHELYI KC 31–31 (16–16)

Temesvár, Constantin Jude Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Belean Claudiu (Marosvásárhely) és Valentin Călina (Pitești)

Poli: Savic (8 védés / 24 kapott gól) – Furak 4, Vuk Milosevic 5, Fenici 7, Filip Lazarov 7 (3), Marjanovic 4, Ștefan Leonard. Csere: Daskaloski (8/24) – Vaidasigan 4. Vezetőedző: Pero Milosevic.

SZKC: Da Rosa (4/17) – Baranau 10 (2), Ghiță 7, Peric 2, Komogorov 5, Onyejekwe 2, Szász 4. Csere: Jokanovic (3/13) – Mihalcea, Tálas, Ojleski 1, Kuzmanoski. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–1, 10. p.: 4–4, 15. p.: 6–6, 28. p.: 14–16, 35. p.: 19–20, 44. p.: 24–26, 50. p.: 26–28, 56. p.: 28–31.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3 ill. 3/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."