Sport » Kézilabda

Bajnokverés a sportcsarnokban: három góllal volt jobb az SzKC

Nagy volt a tét az SzKC számára a Dinamo elleni meccsen, az alapszakaszt megnyerő bajnoknak nem annyira. A végén a hazaiak voltak a jobbak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-dinamo1
Ghiță nagyon jó formában van hetek óta, nagyon fontos gólokat lőtt a Dinamónak is. Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. március 20., 21:25
2 hozzászólás. 

Telt ház előtt indult a meccs, dugig telt a sportcsarnok, a székely himnusz eléneklésével tüzelte fel az SzKC-t a közönség – Vlad Caba legénysége pedig neki is esett a Dinamónak, s már az első percekben nagyon látványos volt a találkozó. Az SzKC azonban nagyon nehezen tudta megbontani a Dinamo óriásokból álló védőfalát, de a most is szenzációsan játszó Ghiță többször is átlőtte a falat. Irimuș sokat kivédett így is, de többször is mattolta őt a Mihalcea hiányában (a jobbszélső bemelegített, de nem lépett pályára, ahogy Markez, Kukoski, Ojleski vagy Csog sem, de ők nem voltak sérültek) a meccset végigjátszó Baranau. Komogorov későre jött bele, de az ő keze is elsült néhányszor.

szkc-dinamo2Túloldalt Vrankovic baljával szemben Da Rosa legtöbbször tehetetlen volt, de a többi idegenlégiós, a francia Ragot, illetve az iráni Sajad Esteki is bombagólokkal mutatták meg, hogy mire képes a csapatuk, a BL-tapasztalattal rendelkező fővárosi csapatnak nagyon erős kerete van.

Hibák is bőven voltak, a meccs mégis élvezetes volt – a félidő vége felé átvette a vezetést a Dinamo egy könnyen megítélt büntetőből, ám Baranau majd Onyejekwe és Ghiță góljaival fordítani tudott az SzKC és egygólos előnnyel ment pihenni – ez lehetett volna kettő is, ha nem hamarkodunk el egy labdaszerzés utáni támadást.

szkc-dinamo3A második félidőben aztán a Dinamo kezdett el kézilabdázni: a másik Esteki-testvér, Allahkram kezdte szórni a gólokat, de ekkor már kénytelenek voltunk váltani a kapuban – azonban Jokanovicnak sem ment jobban, mint brazil kollégájának. Egy-két góllal folyamatosan ment a Dinamo, Caba időt is kért 18-20-nál. Volt egy összeszólalkozás is, az összemorduló Savencót és Kuzmanoskit egy-egy kétperces kiállítás higgasztotta le.

A 45. percben visszaállt Da Rosa, majd érződött, hogy kezdtünk magabiztosabbakká válni. Az egyenlítés szinte összejött Szásznak, de a kapufára vágta, Da Rosa viszont hetest hárított túloldalt, s a 49. perctől valami megváltozott. Egy gyors gólváltás után egyenlítettünk, átvettük a vezetést, Eliodor Voica is időt kért, de nem tudtak egyenlíteni, Da Rosa ismét a helyén volt, a közönség is űzte-hajtotta az SzKC-t.

szkc-dinamo5Az utolsó percekre aztán látványosan összeomlott a Dinamo, a kitűnően védő Irimușt is lecserélték, Komogorov jobbjával szemben pedig többször is tehetetlen volt Pop. Az egyik gól után nagyon furcsa szögben jött vissza a labda, a bírói asztal feletti lelátón többen kétségbe vonták a gólt, de a Dinamo ott ülő vezetőségi tagjai ezúttal nem tiltakoztak olyan hevesen, ahogy azt megszokhattuk tőlük.

szkc-dinamo4Túloldalt a balszélső Bera volt az, aki még visszahozta a reményeket két kontragóllal, de aztán Sajad Esteki, majd Bera is pontatlan volt, kétgólos vezetésnél pedig Ragot elnézett egy labdát, Kuzmanoski pedig az oldalvonalról az üres kapuba küldte a labdát. Három góllal hozta le a meccset az SzKC úgy, hogy két poszton cserélt a mezőnyben, az alapszakaszt megnyerő Dinamónak pedig minden nevezett játékos pályára lépett hosszabb-rövidebb ideig. Nagyon nem voltak elkeseredve, a meccs után a kijáratnál, a MAI-rendszámú autóbuszuk mellett néhány játékos nevetgélve cigarettázott.

Hátravan még két, papíron nem nehéz meccse az SzKC-nak: szombaton 17 órától Fogarason lépnek pályára Kuzmanoskiék, egy héttel később pedig Foksány látogat Udvarhelyre. Szerdán, március 22-én 17 órától viszont érdemes megnézni a Torda-Konstanca összecsapást, illetve az utolsó fordulóban a Konstanca-CSM és a Călărași-Torda találkozókat is – a héten edzőváltáson átesett konstancaiak nagyon megkeverhetik a lapokat, akár második helyre is feljöhet az SzKC, ha úgy alakul a többi eredmény. Persze, ehhez a két hátralevő meccset hozni kell – a Dinamo ellen mutatott játékkal erre óriási esély mutatkozik.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 24. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–BUKARESTI DINAMO 30–27 (14–13)

Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Constantin Din és Sorin Dinu (Bukarest)

SZKC: Da Rosa (8 védés/20 kapott gól) – Baranau 7 (5), Ghiță 6, Peric 1, Komogorov 8, Onyejekwe 1, Szász 3. Csere: Jokanovic (3/7) – Tálas 3, Kuzmanoski 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

DINAMO: Irimuș (16/24) – Flavius Cîmpan, Vrankovic 7, Șandru, Asoltanei 2, Savenco, Mousavi. Csere: Răzvan Pop (1/6)– Ragot 2, Mocanu 1, Sajad Esteki 8 (2), Mironescu, Bera 2, Capotă, Allahkram Esteki 5, Șania. Vezetőedző: Eliodor Voica.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–1, 11. p.: 6–4, 21. p.: 10–9, 27. p.: 12–12, 36. p.: 16–17, 44. p.: 21–23, 55. p.: 26–25, 58. p.: 28–27.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc

Hétméteresek: 5/5 ill. 3/2



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
dakian93
2017-03-23 18:17:16
baranau :)))))))))))
hagyjuk már az ilyen Baranaukat.... ifi1-ben jobb játékosok vannak mint az, szerintem pályát téveszthetett! Két egyformát nem tud lépni....
avatar
jutacs
2017-03-23 21:12:19
És székelyek mikor fognak ebben a csapatban játszani?
Vagy csak a székelyek pénze játszik?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."