Sport » Kézilabda

Legyalultuk Konstancát az idény legjobb találkozóján

Eddig az év meccse volt a rájátszás első összecsapása és nemcsak a győzelem miatt. Szuperlatívuszok, mindenféle szempontból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-constanta1
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. április 06., 21:05
0 hozzászólás. 

Ha kezdés előtt nem is volt tele, a sípszóra teljesen megtelt a sportcsarnok nézőtere – még szólt a Nélküled a hangszórókból (és milyen szépen szólt!), amikor a labda útjára indult. Védekezésben kezdett az SzKC, de az első támadások itt is, ott is elhaltak, az első gólt Onyejekwe jegyezte a 4. percben. Nálunk Szász váltotta Tálast, náluk Cutura Vujadinovicot a támadásban, de az első tíz perc nagyon bejött az SzKC-nak, nagyon jó játékot mutatott a csapat, Konstanca pedig több támadást is elhibázott.

szkc-constanta2A 11. percben Szász András gyönyörű mozdulattal verte át a kapus-klubelnök Rudi Stănescut, s habár Sijan kivédte Mihalcea hetesét és maradt a kapuban, ez sem törte meg az udvarhelyiek lendületét. Túloldalt Jokanovic is bejött egy hetest megfogni (előtte Mihalcea és Angelovski kaptak össze, a szerbet minden labdaérintésénél fütyülték emiatt), azonban Da Rosa fantasztikus formában volt már a legelején is.

Negyedóra elteltével a mindig rakoncátlan és nagyon sokat dolgozó Rakcevic is bejött, illetve Rohozneanu, de ők sem tudtak annyit hozzátenni a tengerpartiak játékához, hogy az számottevő legyen. A 2-3 gólos előnyünk felment négyre is, sőt ezután is támadhattunk, de az nem jött össze. Néhány játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket, de olyan is volt, hogy például Csognak járt volna a két perc kiállítás, de az elmaradt.

Az utolsó 9 percben mindössze egy gólt szereztünk Peric révén, több lehetőséget is kihagytunk, de szerencsére Da Rosa két fantasztikus bravúrt mutatott be a szünet előtt, így kettő megmaradt az SzKC-előnyből. Élvezetes, jó félidő volt, járt a taps a végén.

A második játékrész elejét még jobban kezdte az SzKC, elment négy góllal, Da Rosa pedig brillírozott a kapuban, egyszer keresztet is vetett, mintha ő sem hinné, hogy így megy a játék, büntetőt is kivédett. A Rohozneanu-Cutura-Angelovski belső hármas nagyon erős volt, de túloldalt Szász, Komogorov, Mihalcea vagy Ghiță gondoskodtak arról, hogy Sijan ne unatkozzon és minél többször nyúljon a hálóba a labda után.

szkc-constanta5Negyedórával a vége előtt először lett ötgólos előnyünk, Aihan Omer egyből időt kért, de a következő fázisnál Baranau már hatra növelhette volna a fórt. Da Rosa továbbra is csodálatos teljesítményt nyújtott, a 49. percben még 50%-os volt a teljesítménye, tehát minden második kapura lőtt labdát kivédett!

szkc-constanta3Két gólt visszahoztak, de Tálas is szép beállós gólt lőtt a léc alá, aztán az 53. perc környékén végleg eldőlt a meccs. Kettős emberhátrányba kerültünk, de Angelovski gólja után Nistor ziccerben fölélőtt, majd Baranau vágott be még egy hetest – itt már szinte talpon volt mindenki.

szkc-constanta4Az 56. percben Kuzmanoski jobbja is elsült, óriási gól volt, s a pár pillanattal azelőtt a „La revedere! Plecați acasă!" rigmusokat skandáló tömeg rázendített a székely himnuszra – felemelő volt.

Akárcsak az egész meccs – végig vezetve nyertük meg a Konstanca elleni első találkozót, a vendégek sportszerűtlenségből megint jók voltak, de ilyenkor ez senkit nem érdekel, egy győzelem ide, s még egy kell a továbbjutáshoz. Ha a hétfő este fél nyolckor kezdődő konstancai meccsen is így elkapjuk a fonalat, akkor nem kell a harmadik meccs, ott leszünk a legjobb négy között, ami már nemzetközi kupaszereplést jelenthet.

szkc-constanta6Amióta rájátszásos rendszer van a bajnokságban, 2015 óta, abban az SzKC egy meccset sem nyert meg – igaz, mind a négyet Torda ellen játszotta. Most ez a jég is megtört, a Da Rosáéhoz hasonló kapusteljesítményt is rég láthattunk, de ezeken kívül minden egyben volt, minden működött, összejött, rendben volt. Percekig zúgott a vastaps a meccs után.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, rájátszás, 1. mérkőzés

SZÉKELYUDVARHELYI KC–KONSTANCAI DÉL-DOBRUDZSA HC 27–22 (11–9)

Összesítésben: 1–0.

Városi Sportcsarnok, 1250 néző. Vezette: Robert Harabagiu és Silviu Stănescu (Moreni)

SZKC: Da Rosa (15 védés / 21 kapott gól) – Mihalcea 4 (1), Ghiță 3, Kuzmanoski 3, Komogorov 3, Onyejekwe 3, Tálas 1. Csere: Jokanovic (1/1) – Szász 4, Csog, Markez, Peric 2, Baranau 4 (3), Kukoski. Vezetőedző: Vlad Caba.

KONSTANCA: Stănescu (3/12) – Toma 7, Crnoglavac 2, Cutura 5, Celica, Buricea, Soare 1 (1). Csere: Sijan (7/15) – Vujadinovic, Angelovski 3, Săulescu, Bologa, Rakcevic 3, Rohozneanu, Nistor 1. Vezetőedző: Aihan Omer.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–0, 8. p.: 4–1, 17. p.: 8–5, 25. p.: 10–7, 37. p.: 15–12, 40. p.: 17–13, 49. p.: 20–17, 56. p.: 23–19.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc

Hétméteresek: 6/4 ill. 3/1

Mestermérleg

Aihan Omer, Konstanca: Nagyszerű meccset játszott ma Udvarhely, soha nem láttam még őket így játszani. Reményeim szerint még két meccs van, a mi csapatunk ma nem volt abban a formában, amit elvártam volna. Fizikailag, pszichikailag összeszedjük magunkat és ígérem, hogy Konstancán sokkal jobbak leszünk.

Vlad Caba, SzKC: Ezért vagyunk, ezért dolgozunk, hogy a csapat ilyen szinten játsszon, telt házzal, olyan játékosokkal, akik nagyon tudnak kézilabdázni. Nem ért még véget a párharc, de nagyon elégedett vagyok a mai meccsel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."