Sport » Kézilabda

A harmadik találkozón dönt az SzKC a sorsáról

Hihetetlen, de négygólos előnyt herdált el az SzKC, az utolsó percben kikapott Konstancán. Csütörtökön este még egy meccs lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

KonstancaSzKC5
Képernyőfotó: Vujadinovic a földön - mint kiderült, szimulált
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. április 10., 21:02
2 hozzászólás. 

Akárcsak az udvarhelyi meccsen, az SzKC Konstancán is jól kezdte a találkozót, sőt úgy tűnt, hogy Da Rosa is ott folytatja, ahol csütörtökön este abbahagyta. A csapatot négyen a Székely Medvék kemény magjából is elkísérték, s az első félidőben igencsak örvendezhetett ez a négy srác, s mindenki más is, aki a képernyőn követte az eseményeket.

KonstancaSzKC1A hazaiak egészen elképesztően nagyokat hibáztak, s ezt könyörtelenül kihasználta az SzKC, a tizedik percben már hárommal is elhúzott, aztán... Aztán, ahogy elhúzott, úgy el is engedte az előnyt, Angelovskiék egy percig vezettek – utána megint a Vlad Caba által dirigált csapat kerekedett felül, s a játékrész végén megint szenzációs játékot mutatott, három gól előnye volt, ebből kettő maradt a lefújáskor.

konstancaszkc2Apropó fújás, a Stark-Ștefan páros nagyon jól vezette a meccset, igaz, Toma és Angelovski így is szinte minden döntésük utén kommentáltak.

Fordulás után Aihan Omer is változtatott, beállt Rohozneanu és Vujadinovic, Rakcevic is aktívabb volt, de a negyvenedik percre már négy góllal húzott el az SzKC! Da Rosa továbbra is fantasztikus volt, igaz, túloldalt Rudi Stănescu is jól fogott. Komogorov és Ghiță, illetve Peric és Ojleski is szép találatokat szereztek, mégis visszajöttek Buriceáék egy gólra.

ghitaAz idegtápő harc az utolsó tíz percben hágott a tetőfokára, amikor megint (már hányadjára!) kicsúszott a kezünkből a meccs – nem a Konstanca volt a jobb, mi voltunk azok, akik nem koncentráltunk eléggé. Az 52. percben egyenlítettek, de a bejövő Jokanovic hetest védett – ám két támadást sem tudtunk góllal befejezni, Komogorov ziccerben lőtt mellé!

Aztán Da Rosa szenzációs védése kellett Toma ellen, hogy ne vehessék át a vezetést, ami aztán mégis összejött, ám Ojleski is egyből válaszolt, Peric lövését kivédte Stănescu. A meccs utolsó percében Konstanca kapott egy vitatható hetest, ezt Cutura bedobta, az SzKC-nak pedig egy időkérés után 5 másodperce maradt az egyenlítő gólra – ha bemegy, 3-3 hetes dobásával dolt volna el a győztes kiléte. Egyébként a mérkőzésalatt négy (!) hetest hagyott ki az SzKC (Mihalcea 2, Baranau, Ojleski) a megadott hatból.

vladcabaNem ment be: Mihalcea lövését védte a kapus, a házigazdák nyertek, így csütörtökön a harmadik mérkőzés dönt arról, hogy ki jut tovább.

Ami a többi negyeddöntőt illeti, két párharc már eldőlt, a Bukaresti Dinamo és a Bukaresti CSM már ott vannak a legjobb négy között, a Dinamo Călărași-on győzött 23-21-re, a CSM pedig Vasluiban diadalmaskodott 30-27-re. Temesvár a második meccsen 30-29-re legyőzte Tordát, így Tordán is harmadik mérkőzés lesz. Ha az SzKC kiüti Konstancát, a Dinamo lesz az ellenfele a döntőbe jutásért.

Csütörtökön, április 13-án 18 órától minden sportszeretőnek a sportcsarnokban a helye.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

KONSTANCAI DÉL-DOBRUDZSA KC–SZÉKELYUDVARHELYI KC 28–27 (14–16)

Összesítésben: 1–1.

Konstancai Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Romeo Ștefan és Bogdan Ștark (Bukarest)

KONSTANCA: Sijan (4 védés/11 kapott gól) – Toma 3, Crnoglavac 7, Bologa, Angelovski 4, Buricea 1, Soare 3 (3). Csere: Stănescu (15/16) – Cutura 9 (2), Rakcevic1, Rohozneanu, Vujadinovic, Săulescu. Vezetőedző: Aihan Omer.

SZKC: Da Rosa (11 védés/26 kapott gól) – Mihalcea 6 (2), Ghiță 4, Kuzmanoski 1, Komogorov 8, Onyejekwe 2, Szász. Csere: Jokanovic (1/2) – Tálas 1, Baranau 1, Peric 2, Ojleski 2, Kukoski, Markez. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 2–3, 10. p.: 3–6, 18. p.: 9–9, 28. p.: 13–16, 33. p.: 17–18, 39. p.: 19–23, 50. p.: 24–25, 55. p.: 25–26.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 7/5 ill. 6/2



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gattamelata
2017-04-11 07:35:08
Lász', köj binyé s-ásá.
avatar
pityipalko
2017-04-11 10:17:50
3ikmeccs
nagyon kuzdottek a fiuk hogy legyen egy 3ik meccs. kihagytak 4 hetest es legalabb 4-5 ziccert. gondoljunk csak bele hogy mennyi penz egy zsufolasig teli csarnok. ja es ez a kuzmanoski gyerek jart az elen amikor bejon emberelonybe es mehetne a csapat 3 golra o eladja a labdat es rogton utana ki is allittattja magat. a birokra most meg csak nem is lehet fogni a vereseget habar most is alkottak s nem az udvarhely javara.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."