Sport » Kézilabda

Túl nagy falat volt Konstanca másodjára

Sorozatban harmadszor nem sikerült a négy közé verekednie magát az SzKC-nak. Egy elképesztő harmadik meccs után, ahol hétméteresek döntöttek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

kikepSzKCKON
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. április 13., 20:25
1 hozzászólás. 

Frenetikus hangulatban kezdődött a találkozó, a sportcsarnokban egy tűt nem lehetett leejteni, s a csapat is fantasztikusan kezdett: Da Rosa három lövést blokkolt az első percekben, a nyolcadik minutumban 4-0 volt ide! Védekezésben is jó volt az SzKC, Kukoski úgy döntötte le Cuturát a 3. percben, mint szél a fenyőt, s Mihalcea hétméteresből szerzett gólja után a napfény is erősen beszűrődött a csarnokba. Soha rosszabb kezdést!

4szkckonPLAYOFF3Időkérés után Toma gólt lőtt, nyitottabb védekezést játszatott csapatával a ravasz Aihan Omer, s fokozatosan kezdtek visszajönni a meccsbe. Stănescu bravúrt bravúrra halmozott, a 19. percre kiegyenlítettek, majd hetesből a vezetést is átvették a konstancaiak. Vlad Caba is kénytelen volt időt kérni, bejött Peric irányítani, két beállóssal támadtunk, de így sem tudtunk átlépni rajtuk. Stănescu három jobb alsóra lőtt labdát hárított, kontrákból büntettek. Az első féliőd második rész egyértelműen a vendégcsapaté volt.

3szkckonPLAYOFF3Emberelőnyben kezdhettük a második félidőt, de így is gólt kaptunk, nem javult a játék, a mostanában kitűnően játszó Ghiță nem jutott el a lövésig, vagy ha eljutott, fölé vágta – a többiek bombái is rendre elakadtak Stănescuban.

A 42. percben aztán Baranau kiegyenlített, sőt vezethettünk volna is, de Onyejekwe kontrában a lábára ejtette a labdát. Szász durváskodott egyet, megint elment egy lövés, s pár perc alatt megint három volt oda. "Ezzel a játékkal ma nem lehet nyerni!" – mondta határozottan egy szurkoló.

5szkckonPLAYOFF3A végső roham 15 perccel a vége előtt kezdődött, két beállóssal, plusz váltottunk a kapuban, Jokanovic jött be és jól is védett. Egyre jobban jött fel a csapat, nagyon harcolt az SzKC, s a közönség is annyira belejött, hogy zúgott az egész csarnok, iszonyatos csata zajlott! Volt ott kihagyott ziccer, fontos gól, egyenlítési lehetőség előtti büntetlen lerántás, az utolsó perceket már nem bírta ülve a másfélezer ember. Komogorov egyenlített az utolsó előtti percben, majd 26 másodperccel a vége előtt Konstanca támadott és hetest harcolt ki, amit Cutura értékesített.

A legeslegutolsó SzKC-támadásra még maradt néhány szekundum, az utolsó másodpercben Komogorov zúdította rá, a labda Stănescu lába mellett vágódott a hálóba, 25-25!

1szkckonPLAYOFF3És jöhetett a büntetőpárbaj! Néhány perces szünet után (ezalatt a közönség fantasztikusan ráérezve a buzdítás fontosságára elénekelte a székely himnuszt!) a két csapat a felezővonalhoz állt fel, a heteseket az öltözőkijárat felőli kapuba lőtték.

A büntetőpárbaj menete:

1 Kuzmanoski (Stănescunak) gól, Toma (Jokanovicnak) gól

2 Baranau (Stănescunak) gól, Nistor (Da Rosának) gól

3 Komogorov (Sijannak) – a kapus lábbal védett, Săulescu (Jokanovicnak) gól

4 Mihalcea (Sijannak) gól, Buricea (Da Rosának) gól

5 Markez (Sijannak) – a kapus kézzel védett.

Eredmény: 3-4.

Az utolsó SzKC-hetest Markez lőtte rá, Sijan védett, így a vendégek jutottak a legjobb négy közé, a címvédő Dinamo, a Bukaresti CSM és a Temesvárt ma este másodjára legyőző Torda mellé – érdekesség, hogy a Román Kupa négyes döntőjébe is ez a négy csapat jutott. Csend honolt a sportcsarnokban, majd diszkrét taps, a nézők elindultak hazafelé, mások pedig álltak tanácstalanul a lelátón. Mint tavaly. S mint tavalyelőtt. "Attól még a mi csapatunk!" – jegyezte meg valaki.

A mi csapatunknak idénre maradnak az 5.-8. helyért zajló statisztika-meccsek – az biztos, hogy kézilabdameccsen az idei szezonban már nem lesz több telt ház frenetikus hangulattal, székely himnusszal a lelátón, s jövőre is elmarad az európai kupaszereplés. Az is lehet, hogy egy korszak véget ért, de az is, hogy megint új kezdődik – ezt három év alatt háromszor kellett megélni és leírni, ugyanebben a helyzetben.

És ez a szurkolók miatt valahol nagyon, de nagyon fájdalmas...

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés

SZÉKELYUDVARHELYI KC–KONSTANCAI DÉL-DOBRUDZSA HC 25–25 (12–15)

Hétméteresekkel: 3–4. Összesítésben: 1–2.

Városi Sportcsarnok, 1400 néző. Vezette: Băducu Gheorghe és Voicu Răzvan (Buzău)

SZKC: Da Rosa (7 védés / 19 kapott gól) – Mihalcea 3 (1), Ghiță, Kuzmanoski 4, Komogorov 6, Onyejekwe 2, Szász 1. Csere: Jokanovic (5/5) – Kukoski, Oljeski 2, Markez 3 (2), Peric 1, Tálas, Baranau 2. Vezetőedző: Vlad Caba.

KONSTANCA: Stănescu (18/24) – Toma 5, Crnoglavac 3, Celica, Angelovski, Buricea 3, Soare 2 (1). Csere: Sijan (0/1) – Cutura 7 (2), Rakcevic 1, Moisă, Rohozneanu 1, Vujadinovic 2, Nistor 1, Bologa. Vezetőedző: Aihan Omer.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 1–0, 8. p.: 4–0, 16. p.: 7–5, 24. p.: 9–11, 36. p.: 16–17, 41. p.: 17–18, 46. p.: 18–21, 51. p.: 21–23, 58. p.: 23–24.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc

Hétméteresek: 6/5 ill. 4/3



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gattamelata
2017-04-13 23:46:39
Lá ánu'.... si lá múlc ány.

Jelszó: timpu' trécsé, léáfá mérdzsé.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."