Sport » Kézilabda

Szépen csillogtak a könnyek

Szinte nyertek a lányok, aztán mégsem. Bemutatkozásnak azonban nem volt rossz, sőt!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

sznkk1
Hajrá!
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. szeptember 22., 11:58
0 hozzászólás. 

A vereséget mindig lehet és kell is magyarázni, néha pedig szokták azt is mondani, hogy megmagyarázhatatlan – valami hasonló történt csütörtökön délután a városi sportcsarnokban is, ahol sporttörténeti pillanatnak lehettek tanúi az ott levők.

Tizenhat év után újból másodosztályú női kézilabdameccset játszottak azon a helyszínen, ahol a nyolcvanas években stabil csapat játszott ugyanebben az osztályban. 2001 nyarán, három másodosztályban töltött idény után szűnt meg az 1997-ben ifjúsági bajnoki címet szerzett együttesre épített csapat, azóta csak ifjúsági, illetve felnőttben megyei szinten létezett udvarhelyi női kézilabda.

A férfi kézilabdához szokott szemeink hamar átszoktak arra, hogy sokkal másabb, adott esetben lassabb játék zajlik a pályán, nincs tele a sportcsarnok (azért a kb. 450 néző így is nagyon nagy érdeklődést jelent!), nagy ütközések és a bíró(nők) szidalmazása nélkül megy a meccs.

A nagyrészt középiskolásokból álló udvarhelyi-zetelaki csapat idén második összecsapását játszotta, első meccsét Resicán múlt héten elveszítette, s kissé megilletődve kezdett a vendégek belső hármasának magas hölgyei láttán, de pár percen belül három gólt dobott zsinórban.

sznkk2

Szívósan, keményen tartotték magukat egy elvileg erősebb, tapasztaltabb ellenféllel szemben – ehhez nagyban hozzájárult a kapus Bálint Anna teljesítménye, aki nem túl nagy termete ellenére remekül állta a sarat. Az első félidő végén tíz perc alatt mindössze egy gólt kapott, a másodikban pedig egyre-másra fogta meg az átlövéseket, a végére a védési aránya több mint 35%-os lett, ami egyáltalán nem rossz, sőt. „Jó a kapus, ember!" – jegyezte meg egy idős szurkoló a lelátón.

Élmény volt nézni a mezőnyjátékot is, ahogy a még tinédzser lányok „felszívták magukat" és a második félidő közepére nemhogy kiegyenlítettek, de a vezetést is átvették, sőt tíz perccel a vége előtt az extázisban levő közönség előtt négy góllal, 25-21-re vezettek!

„Agyvérzést kell kapjak, ember!" 

– szólalt meg ugyanaz a szurkoló. Ekkor azonban történt egy időkérés, ami talán megtörte a lendületet – a hátralevő tíz percben ugyanis mindössze egy udvarhelyi gól jött össze, a vendégek pedig egyre-másra szerezték a gólokat, simán behúzták a meccset.

Maradt így keserű szájíz is a végére, de a lányok könnyei mégis szépen csillogtak – szülők, barátok, ismerősök százai előtt léptek pályára (ilyenre ezelőtt, a megyei bajnokságban nem volt példa) s mivel nagyrészt 17-18 éves diákokról van szó, nem csoda, hogy néhányuknál eltört a mécses, hiszen egy majdnem megnyert meccset veszítettek el.

Ez a meccs előételnek nem volt rossz, egy igazi, jó ebéd pedig több (fő)fogásból áll. Jönni fognak azok is az asztalra, ha a lelkesedés megmarad.

A-osztályos Női Kézilabda Bajnokság, B-csoport, 2. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI NŐI KÉZILABDA KLUB–PITEȘTI-I ARGEȘ UNIVERSITAEA FC 26–29 (13–15)

Városi Sportcsarnok, 450 néző. Vezette: Turdean Mirabela és Agliceru Marina (Brăila)

SZNKK: BÁLINT ANNA (16 védés / 29 kapott gól) – KEREKES 6, SIMMA 4, Bálint Noémi, Lukács 4 (3), PÉTER 5, Sándor 1. Csere: Ördög 2, Fekete, DÉNES 4 (3), Chiratcu. Vezetőedző: Mester Zsolt.

ARGEȘ PITEȘTI: Paraschiv (7/17) – Mînzicu 2, Popescu 5, OBEDEANU 10 (3), CONEA 3, UDREA 7, Popeanu 1. Csere: Constantin (5/9) – Stanca, Roșu 1, Păpoiu, Preda. Vezetőedző: Mihăilă Ion.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 2–4, 8. p.: 5–4, 19. p.: 8–12, 24. p.: 11–13, 38. p.: 16–18, 40. p.: 19–19, 50. p.: 25–21, 55. p.: 25–27, 58. p.: 26–28.

Hétméteresek: 7/6, illetve 3/3

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."