Sport » Kézilabda

Három nagyon fontos pont került az SzKC-hoz Bukarestben

Hetek óta mondogattam, hogy meg tudja verni ezt a Dinamót az SzKC. Nem vagyok sportfogadós, de ma tényleg nyerhettem volna!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Vilovski
Vilovski ontotta a gólokat, hétig jutott. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. december 03., 21:31
0 hozzászólás. 

Az SzKC nyert és ez a lényeg! Igaz, nem alaptalanul mondtam, amit mondtam, hiszen a kézilabdát követő nézők számára is világos lehet, hogy a Bajnokok Ligájában mindössze egy meccset még szeptemberben megnyert Dinamo a hazai pontvadászatban is többször padlóra került, hiszen az SzKC elleni meccs előtt, a hetedik forduló óta (a mai a tizenharmadik volt) négyszer kapott ki. Kész csoda, hogy az Eliodor Voica-Sebastian Bota edzőpáros még a helyén van.

Az első félidő szinte teljesen az udvarhelyieké volt, csak három perccel a vége előtt egyenlített a Dinamo - a francia balszélső Hugo Descat nagyon beindult akkor, szerecsére szinte teljesen eltűnt fordulás után. Közben meg szemet gyönyörködtető jelenetek is voltak: negyedóra után fokozatosan kicserélődött az SzKC mezőnyjátékosai, közülük Balázs látványos csellel verte át egykori csapattársát, Komogorovot, s vágott szép gólt a válogatott Irimușnak, akit azért láttunk ennél sokkal jobb formában. Átlövőinkre sem lehetett panasz, hiszen mind Dragas, mind pedig Ghiță és Krivokapic hatalmas lövéseket zúdítottak a kapuba.

A második játékrész hőse egyértelműen Szaldatcsenka volt: a fehérorosz hálóőr óriási ziccereket, illetve távoli lövéseket egyaránt kiütött, nagyon elkapta a fonalat! Persze a mezőnyben is kellettek a gólok, sőt, ha visszagondolunk arra, hogy a félidő első hét és fél (!) percében nem szerzett gólt az SzKC, a Dinamo pedig négy góllal vezetett, akkor még nagyobbnak tűnik a bukaresti bravúr.

Szerencsénkre ők is két ötperces gólcsendet produkáltak s ezt ki tudtuk használni, Krivokapic tapasztalatának köszönhetően többször volt nagyon jó helyen, Vilovski szintén kiemelkedőt teljesített – ne legyünk elfogultak, ma az egész csapat jó volt! Rossz forma és hiányzó játékosok ide vagy oda, a címvédőt legyőzni mégiscsak nagy fegyvertény: az alapszakasz felénél a harmadik helyen áll az SzKC, s ezzel megérzésem szerint az újabb 13 meccs lejártával is kiegyeznénk.

Szerdán a másik bukaresti csapat, a CSM ellen játszik kupameccset az SzKC (17 órától a Digi és a Telekom Sporton élőben lesz), majd a hét végén elkezdődnek az alapszakasz visszavágói is, a csapat szombaton, december 9-én 16 órától Foksányban lép pályára, ezt a meccset a TVR 2-es csatornája közvetíti majd. 

És annál jobb évzárót, hogy december közepén idehaza jól megverjük az éllovas Tordát, el sem tudok képzelni!

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 13. forduló

BUKARESTI DINAMO–SZÉKELYUDVARHELYI KC 29–31 (17–18)

Bukarest, Dinamo Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Florin Melencu és Claudiu Gorina (Krajova)

DINAMO: Irimuș (10 védés / 30 kapott gól) – Mironescu 1, Allakharam Esteki 4, Șandru, Komogorov 3, DESCAT 7 (3). Csere: Grigoraș (0/1) – Mocanu 2, GAJDUCSENKO 6, Gavrilioaia 3, Bera. Vezetőedző: Eliodor Voica.

SZKC: Da Rosa (7 védés / 14 kapott gól) – Mihalcea 4 (2), GHIȚĂ 4, Szőke, DRAGAS 5, KOVACEVIC 4, VILOVSKI 7. Csere: SZALDATCSENKA (12/15) – Tálas, Balázs 2, KRIVOKAPIC 4, Csog, Baranau, Kuzmanoski 1. Vezetőedző: Dragan Dukic.

Az eredmény alakulása: 8. p.: 1–2, 17. p.: 6–8, 23. p.: 10–13, 26. p.: 13–14, 35. p.: 21–18, 40. p.: 22–21, 51. p.: 26–26, 55. p.: 28–28.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/3 ill. 2/2



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."