Sport » Kézilabda

Magasra tette a mércét az SzKC

Tizenegy meccsből tízet megnyert, csupán egyetlen egy alkalommal ízlelte meg a vereség ízét a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Nemzeti Ligában. Csoda, vagy csupán a munka eredménye?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

_I6R1T7fs2FI_TOkeKNgsgzI/AAAAAAAACfY/lk9P7OHqLnA/s640
_I6R1T7fs2FI_TOkeKNgsgzI/AAAAAAAACfY/lk9P7OHqLnA/s640
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2010. december 13., 17:10
0 hozzászólás. 

Meseszerűen kezdődött a bajnokság a Vlad Caba által irányított gárdának, hiszen hazai környezetben, televíziós összecsapáson legyőzték a Román Kupa-győztes Resicabányai UCM-t, majd egy kis kitérő után a bajnoki címvédő Konstancai HCM is erre a sorsra jutott. Talán innen kezdődött az a leírhatatlan katarzis, ami végigkísérte az egész további találkozókon.

Csak nyerték egymás után az összecsapásokat, csapatként harcolt mindenki mindenkiért, mikor nem ment az egyik játékosnak, akkor kisegítette társa, a pontok csak nőttek és nőttek, a tabella élén állt mindig az együttes. Még mindenki számlálgatott, amikor a fiúk elszenvedték első – és mostanig utolsó – vereségüket Tg. Jiu-n. Felmerült a kérdés, hogy melyik helyre érkezhetnek a téli szünetben?_I6R1T7fs2FI_TOkeDBDtDaI/AAAAAAAACfY/rjToOCTBK9I/s640

A válasz egyszerű volt: nem tudták sehol sem megállítani az udvarhelyieket, így húsz ponttal a tarsolyban a táblázat élén telelnek ki. Ha elkezdünk számolgatni, akkor a bajnokság a felénél sem tart, de már mindjárt több pontot gyűjtött az SzKC, mint a tavalyi egész idényben, akkor huszonkét ponttal, a hetedik helyen zárta a Nemzeti Ligát.

Sokan feltehetik, hogy mi a kulcsa a jó szereplésnek. Egyértelmű választ senki sem tud erre adni, de minden egyes ellenlábas nyilatkozatában elhangzott, hogy a biztos anyagi háttér, a szurkolótábor, a nyugalom és a szakmai munka nagyon sokat vet a latba.

A nyári szünetben nem igazolt sok új kézilabdást a klub, de most tényleg nagyon odafigyelt a részletekre. A legnagyobb húzás, minden kétséget kizárva Goran Kuzmanoszki szémélye. A macedón válogatott nagy biztonságot ad a támadásokban, ráadásul gólerős, nagyon jó százalékban értékesíti a büntetőket is. De ne feledkezzünk meg azon sportolókról sem, akik már az elmúlt idényben kivették részüket a jó eredményekből: Bârză és Varó nagyon jól kiegészítik egymást a kapuban, Mihalcea egyre érettebb lesz mind támadásban, mind pedig védekezésben is. Ha már minden veszve látszik, akkor érkezik Rusia, aki megrázza magát és átlendíti a gárdát a holtponton. Tálas, Ferenczi, Frăţilă lassan kihagyhatatlanok a kezdőcsapatból.

_I6R1T7fs2FI_TOkeGCwxM5I/AAAAAAAACfY/4DMOZPhtPas/s640

Öröm minden egyes találkozón ott lenni a sportcsarnokban, hiszen telt ház előtt rendezik az összes meccset. A nyolcadik játékos a kilátogató sportszerető, nélkülük pár pont biztosan hiányozna most az elszámolásból. A Székely Medvék töretlenek, minden egyes idegenbeli találkozóra szerveztek kirándulást, a helyszínen pedig végig énekelve buzdították a fiúkat.

Időközben Fan Club alakult a csapat mellett: a tagok hetente találkoznak, régi játékosok mesélnek az élményeikről, illetve az évzáró eseménysorozat is nekik köszönhető. Bő választékban vásárolhatóak szurkolói tárgyak a Merkúr áruház lottózójában, így akár személyre szabott szurkolói mezben drukkolhatunk a kedvenceknek.

_I6R1T7fs2FI_TOkeFxkZZWI/AAAAAAAACfY/OgKqi3Inxs0/s640

Az anyagi háttér előteremtésében nagy áldozatot vállal dr. Verestóy Attila, a klub elnöke. A jelenlegi állapot fényes, de a vezető roppant fontosnak tartja az ifjúsági nevelést – hiszen a klub célja, hogy minél több saját nevelésű játékos öltse magára az SzKC-mezt, így minden korosztályban képviselik Udvarhelyt az országos bajnokságban, mint ahogy a fiókcsapat is minden egyes hétvégén fontos összecsapásokat játszik a másodosztályban. A Sipos Lóránt által irányított, főképp fiatal játékosokból álló gárda második a csoportjában.

Csak érinteni próbáltuk mindazt, ami az elmúlt szűk félévben, titokban végbement Székelyudvarhelyen. Azaz, nem is olyan nagyon titokban, hiszen már Európa is felfigyelt a teljesítményre: egy elismert szakmai honlap a nyolcadik helyre tette a Székelyudvarhelyi KC-t a legjobb idénykezdet kategóriában. A női és férfi szakágat tömörítő táblázatban olyan csapatok voltak előtte, akik már évek óta a Bajnokok Ligájában szerepelnek, az első helyezett az MKB Veszprém.

Le a kalappal, SzKC!

címkék: szkc kezilabda

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."