Sport » Kézilabda

Feloszlott a Resicabányai UCM, kiáll a bajnokságból

A hírek szerint nem folytatja a férfi kézilabda Nemzeti Ligában, megszűnik az egyik bajnokesélyes Resicabányai UCM. Az SzKC pénteken éppen a bánságiaknál vendégszerepelt volna.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kezilabda_0904_SzKC-Resica
Kezilabda_0904_SzKC-Resica
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. február 23., 12:01
0 hozzászólás. 

Amint a Székelyudvarhelyi KC vezetőségétől megtudtuk, semmiféle hivatalos értesítést nem kaptak a szövetségtől, vagy a resicabányaiaktól, hogy nem kell elutazzanak a bajnoki találkozóra.

A Resicabányai UCM-nél már hónapok óta anyagi gondokkal küszködnek, miután elnöküket adócsalásért börtönbe zárták. A játékosok négy hónapja nem kaptak fizetést, egy páran el is igazoltak a téli szünetben.

A témával kapcsolatosan megszólalt Cristian Gaţu, a Román Kézilabda Szövetség főtitkára. Hivatalosan még oda sem küldtek semmiféle átíratot. Mint elmondta, a szövetség megpróbája megmenteni a helyzetet: "Amennyiben kiáll az UCM, az sok mindent hoz maga után. Az együttes a KEK-ben szerepel, ha nem lép pályára Románia elveszít egy európai kupaszereplő helyet".

Megszólalt a resicabányaiak edzője is, Gligore Czari aki megerősítette a híreket: "Az elnökünk, Adrian Chebuţiu lemondott tisztségéről, az UCM-nél nem csak a kézilabda szakosztály, hanem minden más feloszlik. Nincs tovább. A bajnokság előtt az elnök azt mondta, mindent megtesz, de mikor eljön a vég, akkor feláll, s nekünk is a szemünkbe mondja Ez megtörtént. Meg szerettük volna nyerni a bajnokságot. De nincs semmiféle anyagi támogatás a hátunk mögött. Ez egy sokk nekem és a játékosoknak is".

Szerda délutánig továbbra sem érkezett meg semmiféle hivatalos közlemény, hogy a Resicabányai UCM kiállt volna a bajnokságból. A klubnál érdeklődve elmondták, jelen esetben csütörtökön elutaznak a meccs helyszínére.

A fejleményekről folyamatosan beszámolunk.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."