Sport » Kézilabda

Igen, az első helyért játszik az SzKC!

Szombat délben rendezik a férfi kézilabda Nemzeti Liga rangadóját. A bajnoki címvédő, a Konstancai HCM a Székelyudvarhelyi KC-t látja vendégül, úgy, hogy utóbbi egy ponttal vezet a tabellán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kezi_Kolozs_SzKC_nov5
Kezi_Kolozs_SzKC_nov5
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. március 24., 16:25
0 hozzászólás. 

Amíg az elmúlt években az európai kupaszereplést érő helyekért harcolt az Székelyudvarhelyi KC, addig most a dobogón való egyik pozíció megkaparintásáért küzdenek. A székelyudvarhelyi közönségnek az őszi idény során megjött az étvágya. Lassan elfelejtette, hogy a célkitűzés a rajtnál az 1-5. helyen való végzés volt, nem pedig a bajnoki cím.

Persze, jó álmodozni, ez az álom nincs is annyira messze, maga az edző is ezt tudatosította játékosaiban. „Úgy kell pályára lépnünk Konstancán, hogy mi vagyunk az első helyen, ők pedig a másodikok. Egy percig sem kattanhat be, hogy mi egy kisvárosból megyünk a nagy csapathoz. Mert akkor könnyű prédák lennénk" – fejtette ki még a legutóbbi bajnoki végén Vlad Caba.

Kezi_Vlad_Caba

Az őszi idényben valósággal lelépte a tengerpartiakat egy csodálatos meccsen a Székelyudvarhelyi KC, megsemmisítő kilencgólos, 37–28-as vereséget mért a Konstancai HCM-re. Az együttes jobbátlövője, Ferenczi Botond szerint ez alkalommal is hasonló játékot kell produkálniuk: „Legalább öt játékosunk az első hétből kimagaslót kell teljesítsen. Ehhez ha párosul egy jó kapusteljesítmény, illetve a védekezésünk is összeáll, akkor nagyon szép eredményt érünk el".

A csapat egyik legrégibb tagja, Mihalcea Andrei szerint a feladott leckét mindenki bemagolta: „Felkészülten utazunk a meccsre, mindenki tudja, hogy mit kell tennie. Pokoli párharc lesz, ahol hinnünk kell benne, hogy nyerünk. Jó párunknak ez élete mérkőzése lesz".

Kezi_SzKC_Minaur_nov20

Valószínűleg telt ház lesz Konstancán, a Bajnokok Ligája találkozókra átalakított csarnokban. A helyszínen mintegy ötven vendégszurkoló is biztatja kedvenceit. A mérkőzést élőben közvetíti szombaton 12 órától a Digi Sport.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."