Sport » Kézilabda

Minőségi igazolások az SzKC-nál

Az már biztos, hogy egy észt beálló és a román bajnokság egyik legjobb jobbátlövője érkezik a Székelyudvarhelyi KC-hoz. Itt még nem zárul a kör, a közeljövőben számíthatunk újdonságokra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kezi_adomnicai_alair
Kezi_adomnicai_alair
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. június 19., 12:37
0 hozzászólás. 

Az észt Martin Johannson az elmúlt hét végén írta alá szerződését a Székelyudvarhelyi KC-val. A júliusban a huszonhatodik születésnapját ünneplő beálló öt éven keresztül az észt HC Tallas Tallinnban szerepelt, klubjával minden idényben érdekeltek voltak az európai kupákban. Ezt követően egy évre átigazolt a szintén hazai bajnokságban szereplő HC Kehrába. Idegenlégióskodását a 2009-10-es szezonban kezdte a görög Filippos Veriasban, ebben az idényben pedig a Diomidis Argosban szerepelt a 195 cm magas, 104 kg-os kézilabdás.

Kezi_adomnicai_alair
A nemzeti együttesből sem maradt ki, éppen a magyarokkal egy Eb-selejtezőcsoportban még az utolsó fordulóig esélyesek voltak a továbbjutásra. A nyolc meccsen tizenkétszer volt eredményes.

Az igazi nagy fogást szombat sajtótájékoztatón jelentették be a klub képviselői. Megegyeztek, két évre alá is írta szerződését az Universitatea Suceava harminc éves jobbátlövője, Cristian Adomnicăi. „Egy olyan posztra tudtunk igazolni, ahol az elmúlt szezonban alulteljesítettünk" – mondta Benedek Á. Csaba, ügyvezető igazgató.

Cristian Adomnicăi Temesváron kezdte el a karrierjét, majd a Fibrex Săvineşti következett, ahol egy évet játszott csak, hiszen a klub feloszlott. Itt érte el az eddigi legnagyobb sikerét, Román Kupa-győztes lett. Következett a sorban két idény Resicabányán, illetve öt év az Universitatea Suceavánál. Az elmúlt szezonban 103-szor volt eredményes.

Kezi_adomnicai_alair„Minden egyes sportrajongó, szurkoló azt várja el a csapattól, hogy folyamatosan jól teljesítsen. Ez az elvárás számunkra több feladatot követel. De ezt felvállaltuk, így teljesítjük is. Az együttes szinten tartása nem elég, ez egyenlő lenne a visszalépéssel. Ezért szükséges az erősítés. Adomnicăi Udvarhelyre jövetele pedig annak tekinthető" – mondta el a klub elnöke, dr. Verestóy Attila.

A játékos kifejtette, jól ismeri az új csapatát, mint ahogy a közönséget is, hiszen a taktikai elemek mellett külön kellett készülnie ellenfélként arra is, hogy Udvarhelyen nagy a szurkolók által keltett nyomás: „Volt más ajánlatom is, ami anyagilag jobb volt, de tudtam, ide jó helyre jövök, egy olyan csapathoz, melynél a fejlődés követhető volt mind eredményekben, mind pedig minőségben. Nincs még bajnoki címem, remélem, hogy ezt Udvarhelyen elérem" – nyilatkozta a jobbátlövő.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy Răzvan Răpciugă benyújtotta szerződése felmondási szándékát, amit az SzKC el is fogadott.

A csapat július 13-án gyűl össze először, a tervek szerint a klubvezetés ezen időpontig befejezné az igazolásokat. Jelenleg is egyeztetnek pár játékossal.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."