Sport » Kézilabda

SzKC: Még jó, hogy nem lett katasztrófa! (képgaléria)

Nem volt meggyőző a Székelyudvarhelyi KC játéka szombat este a férfi kézilabda Nemzeti Liga nyitómeccsén. Szerencse, hogy a nagyon fiatal Bukaresti Steaua volt az ellenlábas. Sokkal több kell a folytatásban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kezi_2011_12/szkc_steaua_2011_szept10
Kezi_2011_12/szkc_steaua_2011_szept10
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2011. szeptember 10., 20:53
0 hozzászólás. 

A nagyon sima győzelem reményében látogatott ki a sportszerető közönség a sportcsarnokban. Az ezüstérmes Székelyudvarhelyi KC-nak nem okozhat gondot a Bukaresti Steaua – mindenki ezt gondolta. Talán, még a játékosok is. Közel volt, hogy katasztrofálisan induljon a pontvadászat. A katonacsapatnak már csak a neve maradt meg. A sokszoros bajnok most már kizárólag fiatal, 19-22 éves játékosokra alapszik, a célja nem az élre törés, hanem épp az élvonalban maradás.

Vlad Cabának nem volt könnyű dolga a találkozó előtt. A hét elején elvesztette a tavalyi gólkirályt, Floreát. A szélső hüvelykujj-törést szenvedett, ki kellett hagynia egy idegenlégiósát az új versenykiírás miatt (Rusia ült most a lelátón). Így összesen 13 játékost írt fel a játékvezetői lapra, melyből három kapus volt, egy kézilabdázó pedig nem is lépett pályára.

Kezi_2011_12/szkc_steaua_2011_szept10
Álmosan, sok hibával kezdett a házigazda, az ellenfelek vezettek is (2–4), de aztán fokozatosan belelendült az SzKC. Hamar kiegyenlített, próbált elhúzni, még akkor is, ha a tavalyi jó játékból nem sokat mutatott. A pihenőre úgy mehetett, hogy öt volt közte (16–11).

A jobb folytatásban reménykedett mindenki, de nem azt kapta. Nem tudta leszakítani a lelkesen küzdő fővárosiakat, akik a játékrész nagy részén 2-3 góllal voltak csak hátrányban. Kihagyott ziccerek, elpuskázott hetesek, rengeteg technikai hiba, párosulva a gyenge védekezéssel. A győzelem azért meglett. Ez az egyetlen pozitívum, ami elmondható a meccsről. A vészkürtöt jókor, még az elején megfújták. Sokat nem elmélkedhetünk, csütörtökön már Resicabányán a CS Caraş Severin lesz az ellenlábas.

Kezi_2011_12/szkc_steaua_2011_szept10

Vlad Caba, az SzKC edzője a lefújást követően hosszasan elbeszélgetett tanítványaival az öltözőben, majd így nyilatkozott: „Sok a kérdőjel a meccs után, ez pedig számomra aggasztó. Nem értem, hogy miként lehet ennyire kaméleon-arcunk. Az első félidő még úgy ahogy, elfogadható volt, öttel vezettünk. Aztán kaotikus játék, kihagyott büntetők. Ha egy jobb csapat ellen játszunk nagyon nagy verést kaptunk volna. Örülök, hogy nem történt katasztrófa".


Nemzeti Liga, 1. forduló:


Székelyudvarhelyi KC–Bukaresti Steaua 28–26 (16–11)

Gól: Tálas, Kuzmanoszki 7-7, Irakli 6, Orbán 5, Ferenczi 2, Mihalcea 1.
Kiállítások: 2–10 perc.
Hetesek: 7/4, illetve 3/2.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."