Sport » Kézilabda

Bitolában van a csapat

A Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapat megérkezett a macedón ellenfeléhez, Rusiat nem engedték be az országba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Picture_100
Picture_100
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2009. november 21., 12:21
0 hozzászólás. 


Különösebb komplikáció nélkül otthoni idő szerint 20 órakor, célba ért a székelyudvarhelyi küldöttség. A gárda minden tagjának egyaránt sokkal megterhelőbb volt a mai utazás, mint a tegnapi, mivel a tegnapi 8 órához képest ma 12 órát tartott. Szerbiában ebédeltünk, majd utána egyenesen Bitoláig meg sem álltunk. A mai utazás folyamán már elkezdődtek az első mérkőzés egyes jeleneteinek a felelevenítései. Olyan szituációkat, játékelemeket ötöltek, amely ellenszer lehet a hazai csapat ellen.

Picture_105

Egy kis kellemetlen dolog történt, ugyanis az esti átmozgató edzésen Mihalcea és Ferenczi nem tudott részt venni, mivel mindketten légúti gyulladással kínlódnak. Az állapotuk remélhetőleg holnapra jobbra fog fordulni, és mindketten majd vállalni tudják a játékot. Ami Vladimir Rusiat illeti, ő még Münchenben tartózkodik, onnan kell érkezzen Skopjéba, majd Bitolába. Mindenki más jó, játékképes állapotban van. A 14-es keretet egy órával a mérkőzés előtt jelöli meg az edző.

Néhány szót a játékkörülményekről: a csarnok állapota nem igazan korszerű, kellemetlenül hideg van, ezért a játékosok melegítőben edzenek. A csarnok kapacitása 4000 ülőhely, amely általában meg is telik.

Picture_100

Az edző, Constantin Ștefan, arra a kérdésemre, hogy mennyire fogja befolyásolni a fiúkat a pokoli macedón hangulat, a következő választ adta: “Már két alkalommal szerepeltem ebben az országban, először, mint játékos, nemzeti színekben 1995-ben, másodszorra viszont edzőként. Mindkét párharc első mérkőzését Romániában játszottuk, a másodikat Macedóniában. A két meccsben az volt a közös, hogy a továbbjutás idegenben úszott el. Nagyon nehéz csak a játékra koncentrálni, mivel itt valójában pokoli hangulatot teremtenek a szurkolók. Játékosaimat már a hét elejétől arra készítettem, hogy próbálják kizárni a közönséget, a hangulatot, és teljes mértékben koncentráljanak kézilabdára.

A jelenlegi keretből egyedül Bârză szerepelt már Macedóniában, tehát ő tud még információkkal szolgálni a fiúk számára a híres macedón hangulatról.”

A játékosok tudatában vannak annak, hogy a sportcsarnokban nem egy átlagos hangulat fog uralkodni, de ha sikerül a 40x20-as felületre koncentrálni 60 percen keresztül, akkor a továbbjutás is meglesz.

Edzés után elfoglalta szállását a küldöttség, mindenki piheni a két nap alatt felhalmozódott fáradságot. A helyi idő szerint 18, otthoni idő szerint 19 órakor kezdődő mérkőzés után a gárda egyből hazaindul.

Szombaton kiderült, hogy a csapathoz nem tud csatlakozni Rusia, mivel macedóniába a grúz állampolgárok meghívásos alapon mehetnek. Rusia a müncheni repülőtéren vett tudomást a dologról, így elindult már visszafele.

Gál László, Bitola, november 20., péntek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."