Sport » Kézilabda

SzKC: nehéz, de megérdemelt győzelem

Az utolsó másodpercekben nyerte meg idei első bajnokiját a Székelyudvarhelyi KC – csak a lefújás után lélegezhetett fel az ezres közönség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kezi_szkc_kolozsvar_apr27
Kezi_szkc_kolozsvar_apr27
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. január 21., 21:00
0 hozzászólás. 

A Varó - Florea, Rusia, Tálas, Johannson, Mihalcea, Adomnicăi hetes kezdte védekezésben a találkozót, támadásban Kuzmanoszki jött irányítani. A meccs jól indult, hiszen a kezdeti bizonytalanságok után a hatodik percben két góllal elhúzott a hazai csapat, majd a félidő közepére ötgólos előnyt szerzett.

Ám a fiatal kolozsvári csapat nem hagyta magát és a játékrész végére nemhogy kiegyenlített, de a pihenőre úgy mentek a csapatok, hogy egygólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Az SzKC-ban bemutatkozott a két hete leigazolt Ionuţ Ciobanu is, az első félidő utolsó perceit töltötte a pályán. Rajta kívül epizódszerephez jutott Câmpan is, illetve Ferenczi is kapott néhány percet.

A második játékrész elején Ciobanu bravúrt bravúrra halmozott (tegyük hozzá, hogy az elsőben Varó is ezt tette), megfordítottuk az eredményt, de elhúzni nem tudtunk. Hiába az udvarhelyi nyomás, az U megemberelte magát és adott pillanatban három góllal is vezetett.

A végjáték nem volt ajánlott szívbeteg szurkolóknak, ugyanis a hazaiak Kuzmanoszki vezetésével ledolgozták a hátrányt és az 54. percben döntetlenre állt a játék. Gólok ide és oda, majd az utolsó percen belül Adomnicăi ismét egyenlített, hat másodperccel a vége előtt pedig hétméterest fújt a bukaresti Manea-Iliescu páros Rusia lerántásáért.

Florea higgadtan bevágta, a kezdésnél Kuzamnoszki kapott piros lapot – a két pontot nagyon nehezen, de megérdemelten itthon tartotta az SZKC.


Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 12. forduló

Székelyudvarhelyi KC-Kolozsvári Universitatea 36–35 (17–18)
Gól: Kuzmanoszki 10, Florea 9 (2), Mihalcea 8 (3), Tálas, Adomnicăi 3-3, Rusia 2, Johannson 1.
Hetesek: 6/5, illetve 2/2
Kiállítások: 4, illetve 8 perc



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."