Sport » Kézilabda

Megingott a talaj az SzKC lába alatt

Rossz volt nézni, ahogy a Székelyudvarhelyi KC vergődött vasárnap délután a férfi kézilabda Nemzeti Liga 17. játéknapján. Ismét vereséget szenvedett egy szerény képességű együttestől.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Megingott a talaj az SzKC lába alatt
Megingott a talaj az SzKC lába alatt
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. február 26., 15:26
0 hozzászólás. 

A csütörtök esti, a Bukaresti CSM otthonában elszenvedett vereséget követően a szurkolók abban bíztak, hogy a Dinamo Călăraşi ellen az igazi arcát mutatja a Székelyudvarhelyi KC. Azért is fontos lett volna a pontok begyűjtése, mert az udvarhelyiek találkozója előtt nyert a CSU Suceava, ezzel pedig három ponttal húzott el.

A Ciobanu – Mihalcea, Adomnicăi, Kuzmanoszki, Tálas, Rusia, Florea (játszottak még: Varó – Johannson, Ferenczi, Komporály) összeállítással kezdett az SzKC, a rajtnál pedig vezetett is. De nem sokáig, hiszen 3-nál utolérte a házigazda, innen nem is adta vissza a vezetést – még ha a 10. percben ezt nem is gondoltuk volna.

Kezi_2011_12/szkc_dinamo_2011_szept25

 

Az ezüstérmes rengeteg hibával játszott, igencsak fáradt együttes képét mutatta, támadásai erőtlenek, lassúak voltak. Ezt a sokkal agresszívabb Dinamo rendre kihasználta. A szünet előtti megtorpanást megbüntette, egy perc alatt lőttek hármat, a félidőben pedig majd elképzelhetetlen 17–10-es állást mutatott az eredményjelző.

A második játékrész sem hozott sok újdonságot. Az SzKC-gépezetet segítette az ellenfél, akinek játéka kissé visszaesett. Sorozatban öt gólt lőtt a vendégcsapat, fel is jött 20–17-re a 41. percben. Az üldözés tovább folytatódott. Hiába volt csak egy közte az 55. percben (25–24), Rusia vezérletével az udvarhelyi együttes, nem tudott egyenlíteni.

A kulcsmomentum talán Kuzmanoszki kihagyott ziccere volt a végjátékban: a kapussal szemben nem dobta be. Nyert a Dinamo Călăraşi, a Székelyudvarhelyi KC-nak pedig rendeznie kell sorait, a fejekben rendet kell rakni, mert hanem gyorsan leszakadnak az élmezőnytől.

Az SzKC edzője, Vlad Caba a lefújás után elmondta: „Ezzel a játékkal nem érdemeljük meg, hogy ott legyünk a dobogón. Az első félidő egy katasztrófa volt. Az öltözőben durva megbeszélés volt, mondtam, hogy ha hasonlóképp folytatjuk, akkor jobb ha elmegyünk sörözni. Közel volt, hogy fordítsunk, de a fáradtság és a bírói felfogás is ellenünk volt".

A Székelyudvarhelyi KC legközelebb pénteken 19 órától hazai környezetben fogadja a CSU Suceavát.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 17. forduló:

Dinamo Călăraşi–Székelyudvarhelyi KC 31–27 (17–10)

Gól: Rusia 8, Mihalcea 5, Adomnicăi, Kuzmanoszki, Florea, Tálas 3-3, Ferenczi, Johannson 1-1.
Kiállítások: 4–4 perc.
Hetesek: 4/4, illetve 1/0.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."