Sport » Kézilabda

Tud kézilabdát játszani az SzKC

Ezúttal a másik arcát mutatta a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Nemzeti Liga 18. játéknapján. Nem is volt kérdéses, hogy itthon tartja a nagyon fontos pontokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Tud kézilabdát játszani az SzKC
Tud kézilabdát játszani az SzKC
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. március 02., 22:45
0 hozzászólás. 

Két idegenbeli vereséget követően kissé eltávolodott a dobogótól a Székelyudvarhelyi KC. Épp azon együttest fogadta péntek este a városi sportcsarnokban, akik három ponttal megelőzték, ezzel pedig a tabella harmadik helyén várták az összecsapást. A CSU Suceava a tavalyi idényben a bronzérmet csípte meg.

Nem volt annyira foghíjas a játékvezetői lap, ugyanis Vlad Caba két ifi játékost – Károlyt és Szászt – nevezte, de ki kellett hagynia a sérült Orbán L.-t, illetve Varót. Utóbbi az egyik edzésen ütötte meg a térdét. Az idegenlégiós-szabályzat miatt ezúttal Irakli maradt ki.

Kezi_2011_12/szkc_suceava_2012_marc2

 

A hazaiak, a majd telt házas meccset nagyon komolyan vették, a Ciobanu – Mihalcea, Adomnicai, Kuzmanoszki, Tálas, Rusia, Florea összeállítással kezdtek (játszottak még: Orbán Sz. – Komporály, Johannson, Ferenczi, Campan). Már az első percektől vezetést szereztek a hazaiak, ezt pedig a nagy formát mutató Kuzmanoszki góljainak köszönhetően (az első félidőben kilencet szerzett) fokozatosan növelték. A félidőben már hat volt közte (18–12).

A pihenőt követően sem változott túl sok minden. Vagyis valami mégis: az SzKC nyert egy új játékost. A Mihalcea helyére beálló Komporály Attila nevét eddig sokan ismerték. Ezúttal érdemes lesz megjegyeznie mindenkinek. A baróti születésű szélső nem hátrált meg attól, hogy a tréner nagyon gyorsan a pályára küldte. Rögtön góllal hálálta meg a bizalmat, ez pedig olyan löketet adott, hogy a lefújásig fenn maradt, nagyon jól játszott, megduplázta eddig szerzett találatainak számát.

Kezi_2011_12/szkc_suceava_2012_marc2

 

Ami az eredmény alakulását illeti, a hazaiak vezettek héttel is (35. perc 22–15), az ellenlábas csak négyre tudott felkapaszkodni (24–20). A végjátékot már mindenki élvezhette, reméljük, hogy ezzel újból maximális fokon izzik majd a gárda.

A lefújást követően Vlad Caba, az SzKC trénere elmondta: „A győzelemnek jönnie kellett. Kuzmanoszki remekelt. Remélem, hogy nem egy, hanem két játékost nyertünk ezen a meccsen. Komporály igazán parádés volt, ez pedig ösztönző lehet Mihalceára nézve. Egyénileg jó teljesítmények voltak, remélem csapatként még fejlődünk, hiszen egy újabb nehéz kiszállás vár ránk. A következő ellenfél a Bákó jelenleg a legjobb formában lévő együttes. De én tudom, hogy többre is képesek vagyunk".

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 18. forduló:

Székelyudvarhelyi KC–CSU Suceava 38–32 (18–12)

Gól: Kuzmanoszki 14, Komporály 6, Adomnicăi, Rusia, Tálas 4-4, Florea, Johannson 2-2, Ferenczi, Mihalcea 1-1.
Hetesek: 5/4, illetve 2/2.
Kiállítások: 10–4 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."