Sport » Kézilabda

Amikor könnyen megy az SzKC-győzelem

Csillagos kapusteljesítménnyel, jó védekezéssel valósággal kiütötte a Székelyudvarhelyi KC hazai környezetben a Temesvári Polit. Jó ómen lehet a diadal a bajnokcsapattal szembeni meccs előtt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Amikor könnyen megy az SzKC-győzelem
Amikor könnyen megy az SzKC-győzelem
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. március 17., 21:12
0 hozzászólás. 

Szombat délután még foghíjas lelátókkal kezdődött a találkozó a sportcsarnokban. A férfi kézilabda Nemzeti Liga 20. játéknapján a Székelyudvarhelyi KC azt a Temesvári Polit látta vendégül, aki az őszi idényben 24–26-ra legyőzte az ezüstérmest. A két gárda közötti összecsapások mindig kemény harcot hoztak, a bánságiak rendre borsot törtek az udvarhelyiek orra alá. Most azonban sanszot sem adott nekik az SzKC.

Kezi_2011_12/szkc_temesvar_2012_marc17


A házigazdák a megszokott összeállításban kezdtek: Ciobanu – Mihalcea, Adomnicăi, Kuzmanoszki, Tálas, Rusia, Florea indították el a gólgyártást. Csak öt percig volt szoros az állás, a fiúk igazán jó formát mutattak, jól mozogtak, sokkal dinamikusabbak voltak, mint ellenfelük. Az eredményjelzőn is nagyon hamar kijött ez a különbség. Ciobanu lehúzta a rolót, a pihenőig csupán tizenegyszer találtak be kapujába, héttel vezetett az ezüstérmes.

Kezi_2011_12/szkc_temesvar_2012_marc17


A második félidő elején még egy lapáttal rátett az SzKC, megsorozta a Polit, akik tehetetlenül nézték, hogy hatalmas vereségbe futnak bele. Már a játékrész derekán két számjegyű lett az előny (26–16 legelőbb). Az edző minden játékosának lehetőséget adott, akiket benevezett (Orbán Sz., Jobb – Ferenczi, Irakli, Câmpan, Komporály). A lelátók is megteltek a meccs során.

Kezi_2011_12/szkc_temesvar_2012_marc17


Jó volt látni, hogy a gárda a Bákó elleni vereséget kiheverte az SzKC, azt mutatta, amit tőle a szép eredmények elérésekor megszokhattunk. Hátradőlve ízlelhettük a győzelmet, egyben valamelyest elégtételt vettünk a temesváriakkal szemben.

A lefújást követően Vlad Caba, az SzKC edzője felszabadultan nyilatkozott: „Örülök a gólkülönbségnek, a két gárda között ezúttal tényleg ekkora volt a különbség. Mindenki jól játszott, Ciobanu remekelt. Megmutattuk, hogy tudunk még kézilabdázni, remélem, hogy a Konstanca ellen is ezt tesszük. Nincs semmi veszítenivalónk ellenük".

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 20. forduló:

Székelyudvarhelyi KC–Temesvári Poli 38–23 (18–11)
Gól: Kuzmanoszki 8, Mihalcea, Irakli 5-5, Adomnicăi, Rusia, Florea 4-4, Tálas 3, Ferenczi, Komporály 2-2, Câmpan 1.
Hetesek 1/1, illetve 3/2.
Kiállítások: 8–4 perc.

Fotók: Dragoş Asaftei.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."