Sport » Kézilabda

Az óriás összeroppantotta az SzKC-t

Csak tíz percig volt rangadó a Székelyudvarhelyi KC és a címvédő párharca a férfi kézilabda Nemzeti Liga péntek esti meccsén. Ezt követően már csak sima bajnoki találkozóvá változott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Az óriás összeroppantotta az SzKC-t
Az óriás összeroppantotta az SzKC-t
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. március 23., 21:55
0 hozzászólás. 

A Konstancai HCM a huszonegyedik győzelméért szált harcba a kézilabda élvonalban, hogy megtartsa százszázalékos teljesítményét. A Székelyudvarhelyi KC-nak teljesen más volt a terve erre az összecsapásra: egy meglepetést összehozni, ezzel újra megvillant volna a lehetőség a harmadik hely elcsípésére.

Az udvarhelyiek – mintegy harmincfős Székely Medve és Fan Club-tag szurkolására – a megszokott összeállításban kezdtek: Ciobanu – Mihalcea, Adomnicăi, Kuzmanoszki, Tálas, Rusia, Mihalcea (játszottak még: Orbán Sz., Jobb – Irakli, Komporály, Ferenczi, Câmpan). Az első percek még jól mutattak, Rusia találataival kiegyensúlyozott volt a küzdelem. A grúz átlövő a 8. percben megsérült, tovább nem is tudta vállalni a játékot. Kiválása óriási hiányt jelentett az amúgy is rövid kispadnak.

Kezi_2011_12/szkc_konstanca_2011_nov13


A házigazda a 10. perc után rázta le ellenfelét, mint később kiderült ez volt a találkozó kulcsmomentuma is. Az előnye fokozatosan nőtt, a félidőre már hatgólosra duzzadt (19–13).

A pihenő sem sok újdonságot hozott, a HCM megengedhette, hogy időnként szórakoztassa közönségét is. Az SzKC sok ziccert elhibázott, támadásban elszórta a labdákat, védekezése pedig átjáróház volt. A legnagyobb különbség kilenc gól volt (30–21), a végső sípszókor pedig hét találattal maradt alul az ezüstérmes.

A konstancaiak győzelméhez nem fér kétség, ismét megmutatkozott, hogy tíz mezőnyjátékossal, ilyen sok hibával nem lehet odaérni a dobogóra.

Vlad Caba, az SzKC edzője honlapunknak elmondta: „Ma este ennyire voltunk képesek. Talán, ha nem követünk el annyi gyerekes hibát, akkor szorosabb meccset is játszhattunk volna. Sokat kellett rögtönöznöm Rusia sérülése után, akinek a válla kapott egy ütést. Ha őszinték akarunk lenni, akkor akár nagyobb különbség is lehetett volna".

A Nemzeti Liga most a válogatott meccsei miatt majd egy hónapra megszakad.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 21. forduló:

Konstancai HCM–Székelyudvarhelyi KC 37–30 (19–13)
Gól: Mihalcea, Florea, Kuzmanoszki 6-6, Adomnicăi, Ferenczi 4-4, Komporály, Rusia 2-2, Tálas 1.
Hetesek: 6/3, illetve 4/3.
Kiállítások: 6–6 perc.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."