Sport » Kézilabda

SzKC-győzelem akadozó játékkal

Foghíjason, sok hibával, gyenge kapusteljesítménnyel a Székelyudvarhelyi KC végig szoros meccset játszott a kiesés elkerüléséért küzdő Szatmárnémeti VSK-val szemben. De nem lett meglepetés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

SzKC-győzelem akadozó játékkal
SzKC-győzelem akadozó játékkal
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. április 20., 20:41
0 hozzászólás. 

Nagy fejtörést okozott a kezdőcsapat összeállítása a Székelyudvarhelyi KC edzőjének, Vlad Cabának a péntek délutáni meccsre. Első látásra a Szatmárnémeti VSK ellen így sem volt elképzelhető más eredmény, mint a győzelem. Elég csak az eddigi találkozókat figyelembe venni – egyetlen pontot szerzett a határ menti gárda az ezüstérmessel szemben.

Varó, Tálas, Orbán L., Rusia és Câmpan is a lelátóról nézték, ahogy társaik bemelegítettek a bajnoki összecsapásra. Majd egy csapatra való játékost egészségügyi problémák miatt nem is nevezhetett az edző. Nem is csoda, hogy a nagyifjúsági együttesből három kézilabdázót be kellett hívnia.

Kezi_2011_12/szkc_szatmar_2012_apr20


A Ciobanu – Mihalcea, Adomnicăi, Johannson, Kuzmanoszki, Irakli, Florea (pályára lépett még: Orbán Sz. - Ferenczi, Szász, Komporály) volt a házigazdák kezdőcsapata. Az első percekben a Szatmárnémeti VSK kezdett jobban, vezetett is a 9. percig. Az udvarhelyiek aztán fokozatosan lendültek bele, igaz, hogy egyik kapus sem segítette a felzárkózást, rendre átlövésekből gólokat kaptak.

A folytatásban már nem adta vissza a kezdeményezést az SzKC, igaz, hogy lerázni sem sikerült az ellenlábast, egy-két góllal vezetett, a pihenőre pedig hárommal mehetett (18–15).

Kezi_2011_12/szkc_szatmar_2012_apr20

 

A második félidőben sem változott a játék képe, sőt a vendégek érezték, hogy van keresnivalójuk a sok hibát vétő ellenféllel szemben. A 41. percben 23–23-nál kiegyenlítettek. Az ezüstérmes nem roppant viszont össze: Florea gólérzékeny játéka, illetve Ciobanu utolsó negyedórában mutatott védései kellettek, hogy ne legyen meglepetés.

Aki csak a végeredményt nézi, az azt gondolhatná, hogy nem okozott különösebb fejtörést a két pont itthon tartása. Ez alkalommal a közepes játék is elég volt a győzelemhez, a hátramaradt négy bajnokin viszont előreláthatóan sokkal több kell.

Kezi_2011_12/szkc_szatmar_2012_apr20

Fotók: Dragoş Asaftei.

 

A lefújást követően Vlad Caba, az SzKC edzője így értékelt: „Nehezen született meg ezen diadal, melyet az utolsó 100 méteren nyertünk meg, A meccs egyharmadában nagy gondok voltak a kapusokkal, de jó, hogy a csapat nem veszítette el a fejét. Szerettem volna szerepeltetni az ifiket is ezen a találkozón, de Irakli könnyelmű játéka – két emberelőnyben is elszórta a labdákat a végén – nem engedélyezte ezt. Remélem, hogy a sérültek mihamarabb visszatérnek, mert nagyon kellenek, hogy nyerjünk a hátralévő találkozókat".

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 22. forduló:

Székelyudvarhelyi KC–Szatmárnémeti VSK 37–32 (18–15)
Gól: Florea 10, Adomnicăi, Kuzmanoszki 6-6, Mihalcea, Johannson 5-5, Irakli 3, Ferenczi, Szász 1-1.
Hetesek: 3/3, illetve 3/3.
Kiállítások: 8–6 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."