Sport » Kézilabda

Visszaadta a pofont az SzKC

Csupán az első percekben ijesztett rá az újonc CSM Ploieşti a Székelyudvarhelyi KC-ra a férfi kézilabda Nemzeti Liga szombat délelőtti mérkőzésén. Utána érvényesült a papírforma.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Visszaadta a pofont az SzKC
Visszaadta a pofont az SzKC
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. április 28., 11:58
0 hozzászólás. 

A két együttes az őszi idényben 27–27-es döntetlent játszott a sportcsarnokban. Volt amiért visszavágnia a Székelyudvarhelyi KC-nak, az újonc CSM Ploieşti otthonában. Vlad Caba ezúttal valamelyest könnyebben tudta összerakni csapatát, miután Tálas, Rusia és Câmpan is felépült sérüléséből. Az SzKC matematikailag még odaérhet a dobogóra, ennek az egyik feltétele, hogy a hátramaradt négy bajnoki összecsapását meg kell nyernie.

A szombat délelőtti mérkőzésen a kezdőcsapat a Ciobanu – Mihalcea, Adomnicai, Kuzmanoszki, Johannson, Rusia, Florea (játszottak még: Orbán Sz. – Tálas, Ferenczi, Komporály, Câmpan) volt. Sokkal jobban kezdett a házigazda, akik a 7. percben 4–2-re vezettek. De ennyi volt a sikerélményük ezen a találkozón.

Kezi_2011_12/szkc_ploiesti_2011_nov26

 

Ciobanu védései, Rusia bombagóljai, a jó védőfal azt eredményezte, hogy zsinórban négyszer volt eredményes a házigazda, ezzel már a maga javára fordította az állást. Nem álltak le a folytatásban sem a fiúk, a 16. percben már 6–10, a 25-ben pedig 8–14 volt az állás.

A második félidőt négygólos előnnyel kezdhette a vendégcsapat, a ritmust mindvégig tartotta, úgy, hogy a tréner lassan mindenkinek játéklehetőséget biztosított. Még csak szorossá sem tudta tenni az állást az ellenlábas, az udvarhelyiek jó csapatjátékkal, magabiztosan szerezték meg a két pontot, azon a meccsen, melyen toronymagasan ők voltak az esélyesek.

A pontvadászat utolsó három összecsapása nehéznek ígérkezik: hazai környezetben fogadja az SzKC a Tg. Jiu-t és a Tordát, míg idegenben játszik a Kolozsvárral. Amennyiben ezen párharcokból maximális pontszámot ér el, illetve a Caraş-Severin és a Suceava közben botlanak, akkor bronzéremmel zárulhat ezen szezon.

Vlad Caba, az SzKC edzője a meccset értékelve honlapunknak elmondta: „Sokkal nagyobb is lehetett volna a különbség, amivel nyerünk. A fiúk komolyan vették a meccset, Ciobanu remekelt, Rusia visszatérése nagy lendületet adott, Ferenczi a védekezés oroszlánrészét vállalta. Fontos volt ez a győzelem, mert idegenben már jó rég nyertünk. Még van három lépés, amit a bajnokság végéig meg kell tennünk, azaz három győzelmet kell szereznünk".

Férfi kéziilabda Nemzeti Liga, 23. forduló:

CSM Ploieşti–Székelyudvarhelyi KC 22–29 (11–15)
Gól: Rusia 7, Florea 6. Adomnicăi 4, Kuzmanoszki, Tálas, Mihalcea 3-3, Johannson, Câmpan, Komporály 1-1.
Hetesek: 3/3, illetve 7/6.
Kiállítások: 2–10 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."