Sport » Kézilabda

Dobogóra ugrott az SzKC

A bronzérmet szerezte meg a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Nemzeti Ligában. Az utolsó meccsen nyernie kellett. Sikerült is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Kapura lő az SzKC játékosa
Fotó: Dragoș Asaftei
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. május 13., 21:31
0 hozzászólás. 

Nem tette meg azt a szívességet a CS Caraş Severin, hogy már a vasárnap délutáni találkozó előtt biztosan a harmadik helyen zárjon a Székelyudvarhelyi KC. A resicabányaiak ugyanis nyertek a sereghajtó Bukaresti Steaua ellen. De még így is az SzKC kezében volt a saját sorsa, le kellett győznie a Tordai Potaissát a Nemzeti Liga utolsó meccsén.

Az élvonal újonca ellen papírforma győzelem körvonalazódott – még akkor is, ha nincs előre lefutott mérkőzés. A hazaiak a Ciobanu – Mihalcea, Adomnicăi, Kuzmanoszki, Tálas, Ferenczi, Florea (játszottak még: Orbán – Rusia, Komporály, Johannson, Câmpan, Szász) kezdőcsapattal vágtak neki az összecsapásnak. Az első negyedórában többnyire fej-fej mellett haladt a két ellenlábas, mindkét gárda vezetett. A folytatás viszont már csak az udvarhelyiekről szólt.

Kapura lő az SzKC játékosa
Kattints a képre a galériáért

Lassan lerázták a vendégeket, folyamatosan elhúztak, a pihenőre pedig úgy mehettek, hogy öt gól volt közte (19–14). Érezni lehetett, hogy nem lehet más itt a végeredmény, mint SzKC-győzelem. A kérdés csak az volt, hogy mekkora különbséggel.

A második félidőben már két számjegyűre is nőtt a hazaiak előnye a 46. percben ugyanis az eredményjelző 28–17-et mutatott. A fiúk kiszolgálták a közönséget is, teljesen megérdemelten, jó játékkal húzták be a nagyon értékes győzelmet.

Az SzKC csapata

A lefújást követően telt ház előtt adta át a bronzérmeket a szövetségi titkár, Sorin Toacsen. A harmadik hely egyben azt is jelenti, hogy a csapat újból ott lesz az európai porondon. Még egy küzdelem viszont hátra van: május 22-24. között Nagybányán rendezik a Román Kupát.

Az SzKC edzője, Vlad Caba a meccset értékelve elmondta: „Szép játékkal szolgáltuk ki a nagyszerű közönségünket. A célkitűzések közül a másodikat is abszolváltuk, a remek nemzetközi szereplés után a bajnokságban is a dobogón zártunk, Nagyszerű eredmény. Ismét hatalmas lépést tettünk a klub életében".

Ünnepel az SzKC

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 26. forduló:

Székelyudvarhelyi KC–Tordai Potaissa 40–31 (19–14)

Gól: Florea 11, Mihalcea 8, Kuzmanoszki 6, Rusia 5, Johannson 3, Ferenczi, Komporály 2-2, Adomnicăi, Tálas, Câmpan 1-1.
Hetesek: 5/4, illetve 2/2.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."