Színes » Életmód

Szülők vs. Nagyszülők: a nagy meccs

Milyen a jó nagyszülő? Mennyire vegyen részt a gyereknevelésben? Adjon csokit a gyereknek? Mi van, ha együtt kell lakni nagyiékkal?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

Generációk (h)arca Zseb-Szó-Tár
Generációk (h)arca
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. november 25., 10:15
0 hozzászólás. 

Megannyi fontos és sokszor kellemetlen kérdés, amire sok szülőnek válaszolnia kell. Ebben nyújt segítséget az uh.ro és a Zsebcafé közös rendezvénysorozatának, a Zseb-Szó-Tár első kiadása, ahol a gyerek-szülő-nagyszülő háromszög problémáit feszegetjük Dimén-Varga Tünde iskolapszichológussal, neveléslélektani szakértővel.

Várjuk a szülőket, nagyszülőket és a téma iránt érdeklődőket december 2-án, szerdán 17 órára a Merkúr áruház emeletében található ZsebCaféba, ahol a beszélgetés után kérdéseiket is feltehetik. A szakembert Balogh Réka Adrienne, az uh.ro munkatársa faggatja.

Dimén-Varga Tünde

1997-ben végzett a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán. Azóta iskolapszichológusként dolgozik a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskolában, illetve tíz éve óvodapszichológusként a Kipi-Kopi Napköziben, valamint 2014-ig a Napsugár Napköziben is.

Az egyetemen a neveléslélektan szakirányt választotta, mindig is gyerekekkel szeretett volna dolgozni. Maga is két gyermek édesanyja.

A budapesti Integratív Pszichoterápiás Egyesületnél szerezte az integratív gyermekpszichoterapeuta képesítését. Elsősorban egyéni tanácsadási és terápiás keretek között dolgozik 3-16 éves gyerekekkel, serdülőkkel, szüleikkel, valamint tanáraikkal.

Zseb-Szó-Tár

Az uh.ro és a Zsebcafé közös rendezvénysorozata, a gyereknevelés ABC-je. A kétheti beszélgetéseken egy, a gyereknevelést érintő problémát vagy aktuális kérdést feszegetünk egy szakember meghívottal, aki a jelenlévők kérdéseire is válaszol.

Ha érdekel, hogyan kezelhetők a szülő-nagyszülő konfliktusok, hogyan segíthetsz a gyerekednek, ha agresszió éri az iskolában, vagy azzal kapcsolatosan szeretnél tippeket kapni, hogyan tudsz minőségi időt tölteni a gyerekeiddel, akkor itt a helyed. Tanácsok, kérdések és válaszok szakemberektől egy csésze kávé mellett.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."