Színes » Érdekességek

Ceaușescu visszatért?

A Facebookon biztosan: több mint két éve van profilja, Kubában él, de még kedvenc idézete is van – saját magától.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Nicolae Ceausescu a Facebookon
Sokan továbbra is ragaszkodnak a letűnt korok rossz emlékeihez is
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. január 24., 16:26
0 hozzászólás. 

A Romániát közel 25 éven át diktátorként vezető Nicolae Ceaușescu kultusza a mai napig él, és virul. Egyrészt az erdélyi magyarok 38 százaléka rosszabbnak látja a jelenlegi társadalmi és politikai berendezkedést, mint a rendszerváltás előtti helyzetet, de van, aki egészen fanatikus módon ragaszkodik a kommunista éra elsőszámú emberéhez.

Természetesen a legnépszerűbb közösségi oldal sem maradhat ki a buliból, ahol valaki Ceaușescu Nicolae nevén regisztrált profilt – ironikusan, a regisztráció dátuma november 7, a Nagy Szocialista Forradalom évfordulója.

A profilt regisztráló illető több részletre is gondolt, így például Ceaușescu jelenlegi lakhelyének Kuba fővárosa, Havanna van megadva, ami egybevág azzal az összeesküvés-elmélettel, miszerint a diktátor a kommunista államban tengeti idős napjait.

Az egykori pártvezér kedvenc idézete is szerepel a Facebookon – ez, vélhetően Ceaușescu narcisztikus hajlamára utalva, az egyik saját mondata: a „Voi răspunde numai la fața Marii Adunării Naționale!" utolsó mondatai közt is szerepel, hiszen a kivégzése előtti rögtönzött tárgyaláson ismételgette. A Facebookon szereplő idézet egyébként nem teljesen pontos, hiszen eredetileg a „Nu răspund decât în fața Marii Adunări Naționale" formában hangzott el az elhíresült mondat.

A Facebooknak köszönhetően akár üzenhetünk is a fantom Ceaunak. Erre kiváló alkalom lehet születésének közelgő évfordulója, ami január 26-án esedékes. A korábbi években többen is hagytak születésnapi üdvözletet a profilon, köztük udvarhelyiek is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."