Színes » Érdekességek

Vasutassá vedlett politikusok a napképén!

Annyit foglalkoztak a Székely Gőzös újraindításával elöljáróink, hogy tiszteletbeli vasutas cím illetné őket. Ha tényleg elindulna a vonat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Az-elso-vonat-erkezese ki
Ferenczy Lukács felvétele
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. augusztus 05., 13:46
2 hozzászólás. 

Ezért úgy döntöttünk, hogy előrehozzuk a vonat-újraindulás dátumát, bár nem tudjuk, hogy mennyi idővel történt mindez, és ünnepélyesen köszönetet mondunk politikusaink fáradozásaiért ezzel a képpel.

Az 1888 március 15-én készült eredeti felvételt Ferenczy Lukács készítette – ekkor jött legelőször fel a vonat Héjjasfalváról Székelyudvarhelyre úgy, hogy az azóta lezajlott két világháború alatt is mindig közlekedett. A 2005-ös árvíz után néhány napig, idén pedig már több mint három hónapja nem „jár" a vonat, ígéret van, de egyelőre csak a lerobbant vonatállomások látványa és a rozsdás sín emlékeztet arra, hogy a Székely Gőzös közlekedett itt. Azóta többen és egyre többen próbálnak „tenni" az újraindításért, a képen őket láthatják csokorban.

Ide kattintva a képet nagyobb méretben is letöltheted. Ismerd fel azokat az embereket, akik az utóbbi hónapokban éjt nappallá tettek azért, hogy tizedikén, huszadikán vagy elsején elinduljon a vonat. A legtöbb ismert arcot felismerők között egy éves ingyenes uh.ro-előfizetést sorsolunk ki!



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
persze
2015-08-06 11:16:31
pofazmanyok a kepen
Moldovan, Incze, Antal, Bunta, Benedek...Borbolyt, Rafait, s a kozsegek polgarmestereit nemlatom sehol....ja tenyleg...ok nem tesznek semmit!
avatar
Avarka
2015-08-06 13:26:45
Vasutasok
Kép visszaküldve emailen :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."