Színes » Érdekességek

Elhunyt Tony Curtis magyar származású filmszínész

A 85 esztendős művész halálhírét lánya, Jamie Lee Curtis szóvivője erősítette meg csütörtökön az ET online internetes honlapnak, további részletekkel azonban nem szolgált.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 30., 14:47
4 hozzászólás. 

Curtisre sokan egyik leghíresebb filmje, a Van, aki forrón szereti miatt emlékeznek, amelyben Marilyn Monroe-val és Jack Lemonnal játszott együtt. Az Amerikai Filmakadémia Oscar-jelöléssel ismerte el tehetségét 1959-ben A megbilincseltek című drámában nyújtott alakításáért, amelyben Sidney Poitier volt a partnere.

Bedohazi

 

A világszerte Tony Curtisként ismert filmcsillag eredetileg Bernard Schwartz néven született New York-ban, 1925. június 3-án. Családja Mátészalkáról származik, ahonnan New York-ba emigráltak és Emanuel és Helen Schwartz néven folytatták életüket. A kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda 130 alkotásban szerepelt, többek közt: Van aki forrón szereti, Spartacus, A megbilincseltek, A siker édes illata, Minden lében két kanál.

Forrás: MTI



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
...anyád álruhában...
2010-09-30 17:36:33
Isten nyugtassa...Nagyszerű ember és színész volt. Életfilozófiája: "Egy titka van az életnek, egy módon lehet túlélni: soha nem szabad hagyni, hogy feldühítsenek. Ne mérgelődj semmin, soha."
avatar
...anyád álruhában...
2010-09-30 19:17:43
petraslajos: "nem szabad hagyni, hogy feldühítsenek". kszl: Az, hogy most zsidó volt, irreleváns. Színész volt, ember volt, és MAGYAR volt. Magyarországot népszerűsítette több reklámban is, holott New Yorkban született. És nem a pénzért csinálta. Láttad te Michael Curtizt (Kertész Mihály), Antal Nimródot, Goldie Hawnt, Andy Vajnát, Soros Györgyöt, Charles Simonyit és hadd ne soroljam a többit, a nemzetét, országát hírdetni? Pedig mind magyarok és híresek...Érted mit akarok mondani?
avatar
kszl
2010-10-01 07:51:33
ha-ha-ha-ha... tudnek ezekrol meselnei (no nem mindegyikrol) de fel allna a hatadon a szor...
avatar
...anyád álruhában...
2010-10-05 11:33:22
Kíváncsi lennék ezekre a mesékre...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."