Színes » Érdekességek

Parfümös gyilkosság a láthatáron

Drámai, zenés, szerelmes és angol humortól fűtött hétvégre számíthatunk – ezt ajánlja az uh.ro, illetve a tévétársaságok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

TevesAjanlo_2012/Januar20
TevesAjanlo_2012/Januar20
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. január 20., 18:28
1 hozzászólás. 

Bedőházi Attila-Csaba

Szerelmes, gyilkos drámát ígér szombat éjszakára a Duna TV. A német-francia-spanyol-amerikai koprodukció egy gyilkos történetét mutatja be. Patrick Süskind regénye alapján készült film megcáfolja, azt a tévhitet, miszerint nem lehet könyv alapján jó mozit összehozni. A forgatásért Tom Tykwer rendező tehető felelőssé. A filmben a főszereplő Ben Whishaw mellett nagyot alakít az Oscar-díjas Dustin Hoffman is.

TevesAjanlo_2012/Januar20

Az 1766-ban tizenhárom nő meggyilkolásáért halálra ítélt parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille egy halpiacon született Grasse városában, árvaházban nőtt fel és mivel még három évesen sem beszélni, sem járni nem tudott, ezért az illatok útján próbálta felfedezni a világot. Az erős kötödés később is megmaradt, olyannyira, hogy amikor megismerkedik Laurával és véletlenül meggyilkolja, akkor nem tud a nő illatától szabadulni, így próbálja magába szívni az elhalványuló emlékeket előidéző illatot. A Parfüm - Egy gyilkos története című 2006-ban megjelent filmdrámát szombat éjjel, vasárnap első órájában 0 óra 15 perckor vetíti a Duna TV.

Lázár Emese

A Himnusz költőjére, a 220 éve született Kölcsey Ferencre emlékezik vasárnap a Duna World a Hungaria Litterata című műsora. A közel egyórás dokumentumfilm nem igyekszik a teljes Kölcsey-életmű bemutatására ugyan, de „az erkölcsi ideálok és a költő haza-fogalmának megrajzolására törekszik."

TevesAjanlo_2012/Januar20

A filmben helyet kaptak a reformkori magyar politika és irodalom egyik legmeghatározóbb személyiségének legfontosabb alkotásai, amelyekből kirajzolódik a politikus és költő Kölcsey portré is. A Hungaria Litterata sorozat 27. részét vasárnap 15 óra 45 perckor vetítik.

Katona Zoltán

Márai-regényadaptáció nagy nevekkel - Márai Sándor 1939-ben megjelent kisregényéből Sipos József alkotott filmet négy évvel ezelőtt, s a szereplőgárdában bizony nagy nevek vannak: Nagy-Kálózy Eszter, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Törőcsik Mari, Hámori Gabriella, Udvaros Dorottya és mások – egy ilyen névsor talán már garancia arra, hogy érdemes a hét végét egy ilyen filmmel zárni.

TevesAjanlo_2012/Januar20

A történet egy be nem teljesedett szerelem, illetve az állandó várakozás: Eszter a harminc éve nem látott Lajost várja, akinek érkezése felkavarja. Régi hangulatokkal tele film (a kisregénynek létezik hangoskönyv-verziója is) ez, olyanoknak ajánlom, akik szeretik elsősorban Márai Sándort, másodsorban pedig még mindig nem értik azt a bizonyos huszadik századi különleges magyar lelkivilágot. A vívódásokkal, lemondásokkal, csalódásokkal teli életeket, amiket hajdanán megbontott-megrontott egy szerelem vagy maga a történelem. Eszter hagyatéka, Duna Televízió, vasárnap, január 22., 21 óra 5 perc.

Kakasy Boti

Hétvégére igazi ínyencséget ajánlok. Igaz egy kicsit le kell fújni a port a DVD tokjáról, mert nem egy mai darab. Az angol akció-vígjáték 1999 elején látott napvilágot, amit a kritikusok is jól fogadtak. A film négy jó barátról szól, akik eldöntik, hogy itt az ideje annak, hogy meggazdagodjanak. Erre nem is választhatnának jobb helyet, mint az East End, London egyik legzajosabb negyede. Itt él a legtöbb nehézfiú, itt köttetnek a sötét üzletek és itt történnek a nagy leszámolások is.

A fiúk terve nem pont menetrend szerint alakul, így a meggazdagodás eredménye egy hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés lesz. Hogy megadják a pénzt újabb baklövést követnek el, kirabolnak egy másik bandát. Így aztán mindenki le akar számolni mindenkivel, ami nem kis félreértést és kavarodást eredményez miközben a nagy dohánynak mindig lába kél. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című sikerfilmet vasárnap 0 óra 35 perctől nézhetjük meg a TV2-n.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pek
2012-01-20 21:38:58
Kölcsey a bal szemére volt vak. A cikkhez csatolt kép is, mint mindenik tükörfordítás, hibás, mert felénk fordulva itt a jobb szeme hibás...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."