Színes » Konyha

Így készül az ínyencek tornya

Egyszerű alapanyagok, mindennapi ételek: semmi különös nem jutna róluk eszünkbe, de ha így rakjuk össze, kiváló, ínyenc fogást kapunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Így készül a fincsi csirkemell
Így készül a fincsi csirkemell | Fotó: Erdély Bálint Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 09., 11:51
0 hozzászólás. 

Csirkemell, paradicsom, spenót, sajt: így felsorolva nekünk ötletünk sem lenne, hogy ebből mit lehet kihozni, ami nemcsak finom, de még jól is mutat a tányéron. Ezért ismét a Cooktákhoz fordultunk, közülük Bándi-Sándor Domokos mutatta meg egyik kedvenc fogását.

A székely konyhákban a különféle tésztáknak (akarom mondani laskáknak) ritkán jut főszerep, és túl gyakran nem is fogyasztjuk, de a Cookták mostani receptjét legalább egyszer ki kell próbálni.

Így készül a fincsi csirkemell

Nem pusztán egy csodás ízharmóniát kóstolhatunk meg, de egy rendkívül egészséges fogást vehetünk fel az otthoni menüre, ami kis hozzáértéssel rendkívül gusztusosan is tálalható a széles metéltnek és a pálcára toronyként feltűzött mozzarellának köszönhetően.

Csirkemell spenótos tésztával

Hozzávalók: 0.6 kg. csirkemellfilé, 0.5 kg. friss spenót, egy csomag széles metélt vagy tagliatelle, paradicsom, mozzarella, Kunsági Éden olaj, fokhagyma, só, bors

Elkészítés: a csirkemellet sóval, borssal befűszerezzük és kevés Kunsági Éden olajon megsütjük, majd melegen tartjuk, a visszamaradt olajon megdinszteljük egy kevés fokhagymával a spenótot.

Eközben kifőzzük a tésztát, a főtt tésztát összeforgatjuk a spenóttal, ráhelyezzük a csirkemellfiléket, és paradicsommal meg mozzarellával tálaljuk.

Így készül a fincsi csirkemell

Jó tudni: A recept különösen ajánlott az egészséges életmód híveinek, főként sportolóknak, de bárki jó ízzel fogyaszthatja, aki szereti az ínyencségeket. Az ízek mellett ízlésesen, kívánatosan tálalható, elkészítéskor nagyon fontos arra figyelni, hogy a tésztát ne főzzük túl, pár percig hagyjuk a fővő vízben, leszűrés után nem árt egy pár csepp Kunsági Éden olajjal locsolni, hogy ne ragadjon össze.

A mozzarellát a paradicsommal váltakoztatva torony formában, hurkapálcára szúrva tálaljuk, kevés olajjal, ecettel és oreganoval.

Így készül a fincsi csirkemell

A recept 15 perc alatt elkészíthető, nem túl bonyolult, és, ha épp nincs otthon, másfajta tésztát is használhatunk (penne, makaróni, stb.). Főételként fogyasztható, de szinte diétásnak is beillik, annak ellenére, hogy a tészta, a mozzarella és a paradicsom kimondottan laktató.


Süsd ki olajban a szerencséd!


Válassz egy olyan receptet a merkuraruhaz.ro/receptek oldalról, amelyikben a hozzávalók között szerepel az étolaj. A kiválasztott étel elkészítése előtt fényképezd le a hozzávalókat úgy, hogy jól látszódjon a Kunsági Éden étolaj a fényképen.

 

Mikor elkészítetted, a kész, feltálalt ételt is fényképezd le a Kunsági Éden étolajjal. Ezt a két fényképet kell beküldened a jatek@kunsagieden.ro email címre, vagy az adataiddal (név, cím, telefonszám) ellátott borítékban bármelyik, az Elan Trio által működtetett Szuper, Merkúr vagy C+C raktáráruházba. A borítékra legyen ráírva: Kunsági Éden nyereményjáték.

 

Beküldési határidő: 2014. június 15., 24:00. A játék részletes szabályzatát ide kattintva olvashatod el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."