Színes » Konyha

Állj bosszút a kantinon!

A gyorsan, könnyen és kevés alapanyagból készült ételek a leggyanúsabb közétkeztetésben népszerűek, de jól is el lehet készíteni ezeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Tökfőzeléket készítenek a Cookták
Fotó: Erdély Bálint Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 02., 10:21
0 hozzászólás. 

Létezik néhány olyan fogás, aminek már a neve hallatán is kiver a hideg veríték, megjelenik előttünk az óvodai menzás néni szigorú arca, és felsírunk álmunkban. A kantin sosem volt a gasztronómia csúcsa, főleg az iskolai étkeztetésben van az a jelenség, amikor minden ugyanolyan ízű és állagú, alapvetően meg csak simán rossz.

Itt az ideje bebizonyítani, hogy az egykori menza táblájára krétával felírt napi menü egyik legnépszerűbb étele finom is lehet. A tökfőzelék az egyik legszörnyűbb gyerekkori mumus sokaknak, a kaja, amit sosem bírtak megenni. Pedig a recept egyszerű, és kis gondoskodással gyorsan össze lehet dobni egy igencsak finom ételt.

 Tökfőzeléket készítenek a Cookták

Tökfőzelék

Hozzávalók: 80 dkg gyalult tök, 2 dl sovány tejföl, 1dl tej, 2 evőkanál durumliszt, só, Kunsági Éden olaj

Elkészítés: a tököt lábasba rakjuk, felengedjük kevés vízzel, majd megsózzuk. Negyed óra alatt puhára főzzük, majd behabarjuk a csomómentesre dolgozott tej és tejfölös liszt keverékével.

Tökfőzeléket készítenek a Cookták

Klasszikus, gyors étel, bárki számára egyszerű feladat. Vacsorára, ebédre is megfelel ez az egyszerű étel, amit friss kaporral, csomborral dobhatunk fel, de, ha tovább megyünk, lisztes habarás helyett főzőtejszínnel még krémesebbé varázsolhatjuk, és az íze is jobb lesz.

Igazi 15 perces, villámvacsorára való főzelék, melléje tükörtojást, cérnakolbászt, fasírozottat ajánlunk.


Süsd ki olajban a szerencséd!


Válassz egy olyan receptet a merkuraruhaz.ro/receptek oldalról, amelyben a hozzávalók között szerepel az étolaj. A kiválasztott étel elkészítése előtt fényképezd le a hozzávalókat úgy, hogy jól látszódjon a Kunsági Éden étolaj a fényképen.

 

Miután elkészítetted, a kész, feltálalt ételt is fényképezd le a Kunsági Éden étolajjal. Ezt a két fényképet kell beküldened a jatek@kunsagieden.ro email címre, vagy az adataiddal (név, cím, telefonszám) ellátott borítékban bármelyik, az Elan Trio által működtetett Szuper, Merkúr vagy C+C raktáráruházba. A borítékra legyen ráírva: Kunsági Éden nyereményjáték.

Recepted 3 perces ingyen vásárlással, egy évre elegendő Kunsági Éden étolajjal, vagy Blaumann konyhai eszközökkel jutalmazzák, ha neked kedvez a szerencse.

Beküldési határidő: 2014. június 15., 24:00. A játék részletes szabályzatát ide kattintva olvashatod el.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."