Színes » Konyha

Így készül a királyok lakomája

Egy masszív húsétel, fejedelmi fogás, és egy különleges desszert, ami a legigényesebbeket is szó nélkül hagyja. Ezt edd a hétvégén!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Oszifinomsagok1

Pikáns édességek őszi estékre

Fájdalmas búcsút inteni a friss gyümölcsöknek, de...
uh-magnes-pava-01

A Pávában debütál az Ágnescake

Hobbicukrász és a nemzet legjobbja: Mihály Ágnes az Ide...
1

Pisztáciás-málnás moussetorta

Könnyű ízletes édesség, akár ebben a hőségben is.

Borsos oldalast és meggyes-mákos palacsintát készítenek a Cookták
Fotó: Erdély-Bálint Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. június 13., 16:02
0 hozzászólás. 

Megéheztél. De úgy igazán, nagyon. Amikor azt mondják, hogy „megennék egy lovat is". Lovat azért nem fogunk sütni az uh.ro konyha rovatában, de egy olyan receptet halásztunk elő, aminek már a hallatán is óriási terülj-terülj asztalkámat képzelünk el, ahol mesébe illő, hét napon és hét éjszakán át tartó lakoma folyik.

Mindennek lefolytására egy könnyed, gyümölcsös desszertet ajánlunk, amit úgy lehet kettesével bepuszilni, mintha nem is lett volna. Készítsétek a hasakat!

Kemencében sült borsos oldalas

Hozzávalók: 1 db. egész oldalas rész, Kunsági Éden olaj, durvára tört bors, só

Borsos oldalast és meggyes-mákos palacsintát készítenek a Cookták

Elkészítés: az oldalast bekenjük a Kunsági éden olajjal, megszórjuk sóval, majd vastagon beleforgatjuk a tört borsba. Tepsibe helyezzük, és kemencében, 160-180 fokon ropogósra sütjük.

Jó tudni: kemény étel, markánsan fűszeres és zsíros. Igazán pikáns a sok bors és esetlegesen más fűszerek miatt. Nemcsak finom, de mutatós étel is, igazi királyi fogás. Egy-másfél óra alatt készül el, süssük jól kihevített kemencében vagy sütőben, de vigyázzunk, ha nagyon pirul, csökkentsük a hőfokot, hogy tudjon jól átsülni. Sertés helyett bárány- vagy kecskehúsból is készülhet, egy grillparti főfogása lehet.


Süsd ki olajban a szerencséd!


Válassz egy olyan receptet a merkuraruhaz.ro/receptek oldalról, amelyben a hozzávalók között szerepel az étolaj. A kiválasztott étel elkészítése előtt fényképezd le a hozzávalókat úgy, hogy jól látszódjon a Kunsági Éden étolaj a fényképen.

 

Miután elkészítetted, a kész, feltálalt ételt is fényképezd le a Kunsági Éden étolajjal. Ezt a két fényképet kell beküldened a jatek@kunsagieden.ro email címre, vagy az adataiddal (név, cím, telefonszám) ellátott borítékban bármelyik, az Elan Trio által működtetett Szuper, Merkúr vagy C+C raktáráruházba. A borítékra legyen ráírva: Kunsági Éden nyereményjáték.

Recepted 3 perces ingyen vásárlással, egy évre elegendő Kunsági Éden étolajjal, vagy Blaumann konyhai eszközökkel jutalmazzák, ha neked kedvez a szerencse.

Beküldési határidő: 2014. június 15., 24:00. A játék részletes szabályzatát ide kattintva olvashatod el.

Meggyes-mákos palacsinta

Hozzávalók: 0.25 kg. liszt, 0.5 l tej, 2 db tojás, 1 db vaníliacukor, mák, 1 meggykompót, cukor, keményítő, Kunsági éden olaj

Borsos oldalast és meggyes-mákos palacsintát készítenek a Cookták

Elkészítés: a lisztből, tejből, tojásból, vaníliacukorból és mákból palacsintamasszát kavarunk, kiolajazott serpenyőben szép, vékony palacsintaleveleket sütünk. A meggykompótot egy lábosban felmelegítjük, cukorral ízlés szerint édesítjük, majd a keményítővel krémesre besűrítjük, és ezzel a meggyszósszal megtöltjük a palacsintákat.

Jó tudni: a hagyományos palacsinta különlegesebb változata, a meggy íze remekül passzol a mákkal. Érdemes elfelejteni a lisztes habarást, és keményítőt használni, ugyanis a szósz szebb, fényesebb lesz, és az íze sem változik meg.

Borsos oldalast és meggyes-mákos palacsintát készítenek a Cookták

Fél óra alatt el lehet készíteni, és meggy helyett más gyümölcsöt is használhatunk, akár mézben párolva, vagy vaníliacukorban pirítva. Kiváló desszert bármilyen ebéd után, vagy akár vacsorára, tea vagy kávé mellé is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."