Tech » Game

Kattints és játssz gyerekkorod kedvencével!

Két Facebook bejegyzés között is újraélheted a kalandokat, letöltened sem kell a több mint húsz éves klasszikust.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
barbie

Szépek és okosak − ezeket találták fel 2016-ban

Tavaly olyan tárgyakkal gazdagodott a világ, mint...
DSC 0460

Kipróbáltuk a Pokémon Go-t! Olyan cuki!

Hipszterkedtünk egyet, és miután már kezdett lecsengeni...
facebook-messenger-basketball be

A világelit tagja lehetsz a titkos Facebook játékkal

Több mint 40 millióan játsszák a Facebook titkos...

tombraider
Tomb Raider, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. április 26., 10:14
0 hozzászólás. 

Emlékszel még gyermekkorod kedvenc játékaira? Ha 1995 és 2000 között kaptad a számítógépedet, amin szórakozás céljából verted a billentyűzetet, akkor biztosan nem új neked a 1996-ban kiadott első Tomb Raider-játék. Ebben számtalanszor üvöltöttél fel, mert egy rejtvény megoldása közben, a legváratlanabb pillanatban ugrott szembe veled egy farkasfalka.

Az eredeti játék megjelenésével a videojátékok egyik legmeghatározóbb szériájává nőtték ki magukat Lara Croft kalandjai, olyannyira, hogy 2001-ben a filmes világban is kasszasikert hozott a játék alapján készített mozi, amelyben Angelina Jolie játszotta a főszerepet. De ugorjunk is vissza az akkoriban PlayStation mellett DOS rendszerre kiadott játékra.

Ennek élményét élheted most újra, ráadásul letöltened sem szükséges semmit, csak meg kell nyitnod az OpenLara oldalt a böngésződben és már mehet is a játék. A linkelt oldalon ugyancsak a játék első pályája érhető el, de ha rendelkezel a további pályák fájljaival a „browse level" funkciónak köszönhetően bármelyik küldetés újrajátszható.

Szögletesen is szép a gömbölyű

Inkább nosztalgiázásra ajánljuk, hiszen azóta rengeteget fejlődött a számítógépes játékok világa, főleg grafikailag. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy már egy böngészőben is elfut az akkor forradalmian újnak számító játék. A húsz évvel ezelőtt játszó generáció még tudta azt, hogy ami a valóságban gömbölyű, az a videojátékokban szögletesen is szép.

Igaz, a mostani, böngészőből megnyitható játék jobban néz ki, mint valaha, és FPS (first person shooter) módban is játszható. Nézzük is meg, milyen utat járt végig a Tomb Raider sorozat az első résztől a 2015-ben kiadott verzióig.

Az 1996-os játékot irányító billentyűparancsok a megjelenő kép alatt láthatóak, de ha sikerült megjegyezned őket, akkor az Alt + Enter kombinációval teljes képernyőben élheted át a régi kalandot.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."