Tech » Mobil

Három nap a számhordozás

Az európai és webkettes normákhoz is igazodunk: gyorsan válthatunk szolgáltatót, és ezt egyszerűen kürtölhetjük világgá a Facebookon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
PalmHero

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...

Férfi két telefonon beszél
Jobban tetszik a másik szolgáltató? Vidd a számod!
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. szeptember 10., 14:15
0 hozzászólás. 

Az Országos Távközlési Hatóság (ANCOM) döntése megkönnyíti azok dolgát, akik telefonszolgáltatót váltanának, de szeretnék megőrizni addig használt számukat. Mostantól a hordozott szám aktiválása nem tarthat tovább egy napnál, míg a számhordozással járó teljes procedúra

legfeljebb három napot vehet igénybe.

Az ANCOM határozatának értelmében a telefonszolgáltató a korábbi négy nap helyett már egy napon belül köteles válaszolni a számhordozás kapcsán benyújtott kérésre. Ennek köszönhetően a procedúra felgyorsul, főként az olyan esetekben, amikor valaki hibásan nyújtja be a kérvényt, ezért újból ki kell töltenie azt.

A kérés jóváhagyása után egy napon belül aktiválni kell a telefonszámot. A hordozás miatt jelentkező szolgáltatás-kiesés legtöbb négy óra lehet a vezetékes és három óra a mobil telefonszámok esetén. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kiesések ennél jóval rövidebbek: 2012 első félévében 90 perces átlagot mértek a fix számok és 30 perces átlagot a mobilszámok esetén.

A számhordozás akkor tarthat tovább három napnál, ha a felhasználó és az új szolgáltató ebben megegyezik. Erre akkor lehet szükség, ha például az ügyfél ki szeretné várni szerződése lejártát az előző szolgáltatónál, vagy ha az új szolgáltatónak infrastruktúrát kell építenie a hordozás érdekében.

Az új szolgáltató késlekedés esetén felajánlhat egy ideiglenes telefonszámot az ügyfélnek, aki ezt elfogadhatja, vagy elutasíthatja. Amennyiben elfogadja a számot, a felhasználónak jogában áll tovább használnia ezt, vagy megszüntetnie a kapcsolatot az új szolgáltatóval, amennyiben a számhordozás valamiért nem valósult meg.

Síppal jelzik a szolgáltatócserét

Amikor hordozott számot tárcsázunk, megkülönböztető sípszót hallhatunk – ez adja tudtunkra, hogy a hívott számot más szolgáltató működteti, mint amelyik eredetileg kibocsátotta. Fontos ezt tudni, hiszen ha nem saját hálózatunkon belül telefonálunk, nagyobb percdíjjal kell számolnunk – a sípszó hallatán bonthatjuk a vonalat, ha ezt el szeretnénk kerülni.

A hang csak annyit árul el, hogy hordozott számot hívunk, de azt is megtudhatjuk, melyik hálózatban van éppen az adott szám. Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy ellátogatunk a portabilitate.ro weboldalra, itt beírjuk a telefonszámot, és rögtön hozzájutunk az információhoz.

Szeptember 15-én az ANCOM kéthónapos tájékoztató kampányt indít rádiókban, tévékben és az interneten, melynek célja, hogy minél több felhasználó tudomására hozzák a sípszó létezését, és ennek jelentőségét.

A kampány részeként az ANCOM Facebook-alkalmazást is készít, melynek segítségével a számtulajdonos egyszerűen hozhatja barátai és ismerősei tudomására, hogy új szolgáltatónál üzemel a telefonszáma.

Nyolcszázezren hordoztak

Romániában 2008. október 21-e óta lehetséges a számhordozás: 2012 augusztusáig több mint nyolcszázezren éltek a lehetőséggel, és vitték át telefonszámukat más szolgáltatóhoz. A fix/mobil arány szinte változatlan maradt az évek során, jelenleg a hordozott számok 68 százaléka, vagyis mintegy 550 ezer mobiltelefonszám.

A szolgáltatás népszerűsége töretlen, 2012-ben január és augusztus között 136 187 számnál kérték a hordozást: ebből 96 820 mobiltelefonszám, míg 39 367 vezetékes telefonszám. 2008-ban havonta 7 833 szám került más szolgáltatóhoz – 2009-re ez az érték elérte a 15 019-et, 2010-re 18 434-re, 2011-ben pedig 21 688-ra nőtt. A legmenőbb hónap 2011 decembere volt, ekkor 34 696 számot hordoztak.

Jellemző, hogy főként az előfizetéssel rendelkezők hordoznak mobilszámot: 2011-ben a számhordozók 75 százaléka volt előfizetéses kliens és mindössze 25 százalékuk használt feltöltőkártyát.

A különböző szolgáltatók tekintetében áprilisi adatokat szolgáltat az ANCOM. Ezek szerint a legtöbb mobiltelefonszámot a Vodafonehoz hordozták (176 537-et), majd következik a Cosmote 169 492-vel, az Orange 156 387-el és egy nagy szakadék után az RCS&RDS (4 728) és a Telemobil (719) zárják a sort.

A vezetékes számok hordozásának legnagyobb nyertese a UPC, 67 555 számmal, aztán az RCS&RDS (61 257 szám), az Orange (45 501 szám), a Vodafone (40 862 szám) és az egykoron állami vállalat Romtelecom (11 614) következnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."