Tech » Mobil

Habosra nyalja a bugyid és nyávog

Mi az? Okos alkalmazások, amelyektől lefagy az agyad és a telefonod. Mókázz velünk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
PalmHero

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...

Habra megy a játék
Habra megy a játék
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. április 24., 14:13
0 hozzászólás. 

Már követni sem lehet az egyre-másra érkező applikációkat a Google Play és az App Store piacán, amik lassan mindenben segítségünkre vannak, csak éppen a vécére nem járnak el helyettünk. Egyelőre.

A statista.com 2014-es felmérései szerint az alkalmazások száma tavaly júniusban meghaladta az 1.2 milliót az iOs operációs rendszerrel rendelkező készülékekre, az 1.3 milliót pedig az androidos telefonokra.

Az Apple adatai szerint applikációik 75 milliárd letöltéssel rendelkeznek. A megszámlálhatatlan alkalmazás körülbelül kétharmadát azonban az égvilágon semmi értelmesre sem tudjuk felhasználni.

A haszontalan kategóriában két típussal is találkozhatunk: míg egy részük legalább nevetésre bír, a többi dühítően felesleges. Szubjektív ranglistánk a leghaszontalanabbakból.

Szellem a bugyiban

Először is léteznek alkalmazások, amelyek különböző hangok kiadásánál többre semmivel sem képesek. Ezek között akad villanyborotva és tűzőgép hangját imitáló, de olyan is, ami a hiányzó cicánk helyett nyávog nekünk minden érintésre!

ghostdetector

A másik teljesen felesleges csoportja az applikációknak a detektorok tömkelege, amik azt is megmondják, ha szellemek járnak köztünk és azt is, hogy milyen színű bugyi van célszemélyünkön. Utóbbi, a Panties Detector sajnos csak iOS-son működik. Ez az igazi diszkrimináció!

A legjobb és legbanálisabb példa a haszontalan applikációkra az ON? című egyedi darab, aminek tudománya mindössze annyi, hogy megmondja nekünk, telefonunk be van-e kapcsolva vagy sem. Nem érezzük, hogy ezt most az olvasók szájába kellene rágnunk. Csupa haszon. Igaz?

Puszilj be egy korsó sört!

Az egyik személyes kedvencem az iBeer nevű alkalmazás, ami a telefont egy korsó sörnek álcázza (iOS-on itt találod), így bármikor, akár vezetés előtt is leguríthatunk egy virtuális sört a készülékről. A gyönyörű aranysárgás szín, a korsó, azaz a telefon megdöntése, de még az applikáció által kiadott böfögő hang is stimmel, csupán maga a sör hiányzik. Meg Tibi atya.

Nemcsak sörözni, de még csókolózni is tudunk készülékünkkel. Ha már az iBeer segítségével elég bátorra söröztük magunkat ahhoz, hogy lesmároljuk telefonunkat, az iFrenchKiss erre is lehetőséget teremt.

ifrenchkiss

Ez az app smacizó képességeinket értékeli egy százas skálán, ezért a jó eredmény eléréséhez minél vadabbul kell nyelvvel nekiesnünk a képernyőnek. Ha gyengén teljesítünk, az iFrenchKiss hasznos tanácsokkal is ellát, amit a közeljövőben felhasználhatunk, csak nem tudjuk, mire. Vajon arra az esetre, ha további telefonokat szeretnénk benyálazni?

Szórd a pénzt, mint Becali

A román applikáció piac egyik gyöngyszeme a Fără număr, Fără număr csoda, aminek segítségével Gigi Becaliként szórhatjuk a pénzt.

Az ötös skálán négyesre értékelt alkalmazással már több mint egymillióan szimulálják, hogy egy mánelista esküvőn dobálják a valutát. A játék letöltésekor egy köteg egylejessel indítunk, aztán minél tehetségesebben huzigáljuk az ujjunk a képernyőn, annál nagyobb bankók állnak rendelkezésünkre.

A lejesek és az eurósok szórásához autentikus manelét is kapunk, sőt mi választhatjuk ki a számunkra legkedvesebb számot. És ha esetleg nem lenne, amit kezdenünk a bal kezünkkel, csettintgethetünk vele.

A sötét oldal

Mielőtt elhinnénk, hogy csupa móka és kacagás az alkalmazások világa, ejtünk néhány szót az árnyoldalról is, hiszen vannak olyan alkalmazások, amelyek nemhogy nem nevettetnek meg, de egyenesen az őrületbe kergetnek.

A legbosszantóbb akkumulátor elleni merénylőink az élő háttérképek, amelyek akár negyven százalékkal is növelhetik akkunk fogyasztását, és mi cserébe gyönyörködhetünk benne, miként úszkálnak a halak, vagy keringenek a bolygók ikonjaink között.

halas

Végül, de nem utolsósorban ide kell sorolnunk az ún. task killer applikációkat, amit igen nagy ígéretekkel kecsegtetnek és a legtöbb esetben mégis falra mászunk tőlük.

Az efféle alkalmazások keresettsége igen magas, mivel az androidos okostelefonnal rendelkezők azt hiszik, hogy azzal, hogy a háttérben futó alkalmazások nagy részét, esetleg mindenikét lezárják, rengeteg memóriát szabadíthatnak fel. Mivel az Android egy multitask rendszer, a háttérben futó programok a memóriába betöltve várakoznak, és nem használják el azt.

Ha a task killerrel, ami önmagában is fogyasztja memóriánkat, bezárjuk alkalmazásainkat, csupán annyit érünk el, hogy amikor újra akarjuk indítani azokat, jobban meggyötörjük a mobilt. Ami még ennél is kellemetlenebb: ha valaki beállítja, hogy induláskor automatikusan kilőjön mindent a program, akkor egy végtelen ciklust produkál magának újraindításból.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."