Tech » Mobil

A program, ami kocsmába hajt

Már megint egy szociális háló? Igen is meg nem is. A foursquare ugyanakkor egy, a való életre ráhúzott játék is, ahol azt pontozzák, ha kocsmába járunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
smartphones

Kidobnád a régi okostelefont? Ne!

Ha nem a régi már, vagy csak okosabbra váltod, neki is...
PalmHero

Visszatér az Apple egykori vetélytársa

Lehet, hogy nem az iPhone vagy a Samsung Galaxy lesz a...
A fotó illusztráció. De a lekvárt mi is szeretjük.

Appropó: ezek a kedvenc alkalmazásaink

Egyre többen függünk már az okostelefonjainktól. Ha...

Szines_tech/fsquare0410
Szines_tech/fsquare0410
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. október 04., 13:08
0 hozzászólás. 

Megfordult a trend? Online közösség és alkalmazás űz offline társaságba: kávézóból étterembe, bárból kocsmába. A mobiltelefonok és újabban az okostelefonok rohamos terjedése elért egy olyan piacot is, ahol már nem elég, ha menedzserkalkulátort vagy éppen digitális határidőnaplót nyomunk a felhasználó kezébe. A felhasználót most már szórakoztatni kell mobilon is, és beláthatjuk, a Nokia

legendás Snake-jének ideje lejárt.


Ma már virtuális versennyel kell feldobni a mindennapokat. Tulajdonképpen erről szól a foursquare: az alap itt is egy szociális háló, ahol jelölgethetjük ismerőseinket, ők meg vissza minket, de itt nem a kiskutyás fotók megosztása és a feszedezés a nyaralási élményeinkkel a cél.

Menjünk kocsmába, vacsorázzunk étteremben, vagy egyszerűen érkezzünk be munkahelyünkre – majd jelentkezzünk, azaz csekkoljunk be foursquare-en is, amiért pontokat kapunk.

Szines_tech/fsquare0410

 

Alapvetően a versengési vágyra,

a mindenkinél-jobb-akarok-lenni érzésre épít a mobilos alkalmazás: a különböző helyek (itteni szóhasználatban venue-k) meglátogatásáért pontokat kapunk, ezek alapján mér össze az alkalmazás ismerőseinkkel, és folyamatosan rangsorol minket.

De az egész történet nem ér itt véget, van kézzelfogható haszna is. Egyrészt a közösség pozitív hozadékot termel: értékelhetjük a meglátogatott helyszíneket, ajánlásokat hagyhatunk hátra, és egyszerűen megmutathatjuk, merre jártunk. Ez kimondottan hasznos lehet, ha mondjuk először járunk egy városban, és jó éttermet keresünk: elég egy pillantás a foursquare-re, és máris láthatjuk, melyek a környéken a legnépszerűbbek, és mit írnak azokról.

Az egyszerű pontozáson túl különleges elismeréseket is osztogat a foursquare: bizonyos számú check-in (bejelentkezés) után, gyakori látogatások esetén és még kismillió apróságért kaphatunk badge-eket, azaz jelvényeket, amelyek kimondottan jól mutatnak adatlapunkon, és büszkén mutogathatjuk ismerőseinknek. Egy másik alapvető fogás szerint kedvenc helyeink

polgármestere lehetünk.


Ez a titulus az adott helyet legtöbbször látogató személynek jár, egyfajta különleges elismerés, amit minden, a helyszínt látogató felhasználó láthat.

Szines_tech/fsquare0410

 

Azon kívül, hogy a foursquare kiváló módja barátaink megtalálásának egy sörözés előtt, jó unaloműző, és akár a baráti/munkahelyi versenyszellemet is erősítheti, van pénzbeli haszna is. A kávézók, éttermek, vagy bármilyen hely üzemeltetője maga is létrehozhatja a helyszínt a foursquare-en, amit vevő-csalogató akciókra lehet használni.

Sokan előnyben részesítik a hely polgármesterét például egy állandó kedvezménnyel vagy időnkénti ingyen kávéval. Székelyudvarhelyen egy Kossuth-utcai helyről tudunk, ahol akcióval várják a foursquare-felhasználókat: ha itt bejelentkezünk, az első rendelés mellé ingyen cappuccino vagy csapolt sör jár.

Most már csak be kell checkolni.

Hogyan csatlakozhatok?

Regisztrálni a foursquare honlapján lehet, ezután letölthetjük az alkalmazást iPhone, Android, BlackBerry, Nokia, Palm vagy Windows Phone készülékünkre. Amennyiben nem rendelkezünk okostelefonnal, az m.foursquare.com címen bármilyen, webböngészővel rendelkező telefonról elérjük a webes felületet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."