Lesz ez még jobb is

Szeretném, ha ez a város élhetőbb lenne. A városvezetés is ezt szeretné. De mások is kampányolnak ezzel. Ön szeretné?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

biciklisav p-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. augusztus 27., 15:24
0 hozzászólás. 

Gyakran vádolnak azzal, főleg az érintettek, hogy mindig csak a rosszat látom, látjuk meg. Mindig csak az el nem végzett, vagy rosszul kivitelezett munkáról számolunk be. Ez az írás most más lesz.

Több ízben cikkeztünk a nem túl szakszerűen elkészített bicikliutakról, biciklisávokról, a logikátlannak tűnő vagy éppen félkész megoldásokról. Időrendi sorrendben, most először a központban néhány hónapja felállított fémkorlátot említeném meg, mint időszerű és eredményes megoldást, amit az Alexandra cukrászda melletti járdára szereltek.

biciklisav p-3

Az adott részen sokáig komoly gondot jelentettek a „csak öt percre" megálló autósok, akik félig a járdára parkolva szűkítették le a gyalogosok helyét, illetve teljesen elállták a biciklisávon közlekedő kerékpárosok útját. Volt, hogy egyszerre három autó is állomásozott, ezzel a kerékpárosokat több méteren kikényszerítették az autók sávjába, ami balesetveszélyes és konfliktusos helyzetet okozott.

Ha emlékeznek itt volt kollégánknak, Ufónak is az az ominózus esete, amikor nem túl ortodox módszerekkel adta az autós tudtára, hogy rossz helyen áll. A jelenség felszámolására a város műszaki osztálya kis, vas oszlopokat tett ki, ahogy az a tér alsóbb részén is van, de azt pár hét alatt „kigyomlálták" az autósok. A most alkalmazott fém korlát már eredményesebb és meggátolja, hogy az autósok odaparkoljanak.

biciklisav p-10

Igaz, még most is akad, aki feláll az Akarat szövetkezet bejáratához, de a képen is jól látható, hogy mekkora veszélynek tette ki azokat a bicikliseket, akik ki kellett kerüljék és egy időben ért oda mindkét sávon az autó. Sajnos olyan fémkerítés nincs, ami az empátiánkat növelné, amitől önös érdekeinket egyenlőnek tartva másokéval, alázatosan tudomást vennénk, nem csak mi lakjuk ezt a várost, és a környezetünk nem azért van, hogy minket minden körülmény között kiszolgáljon.

biciklisav p-11

Nem egyedi esetről van szó és nem is kellett órákat eltöltenem, hogy ezt, vagy ehhez hasonló jelenteket fényképezzek. Alig tíz perc leforgása alatt készültek a képek, amin jól látható, az autósok sorra hagyják figyelmen kívül a biciklisávot és az elhaladó bicikliseket.

A bicikliútnál maradva, egy látványos és hasznos akadálymentesítést is meg kell említeni. Július 28-án írtunk arról, hogy a Kossuth Lajos utcában újrafestett kerékpársáv már nem kerülte ki a több centire kiemelkedő betonlapot, ahogy az előző években volt. A másnapi tanácsülésen népszerű témaként került szóba a biciklisáv az önkormányzati képviselők körében is, akkor Tikosi László, a műszaki osztály vezetője jelezte is, már aznap nekifognak és feltörik a Kossuth Lajos utcai akadályt és szintbe hozzák a járdával. Ez meg is történt, tényleg felszámolták az akadály.

biciklisav p-2

Mindenféle rosszindulat nélkül fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy ha a műszaki osztály ilyen kooperatívan és eredményesen tud dolgozni, akkor miért is kellett évekig kerülgetni azt a betonlapot?

Szombatfalván a járdára költöztetett biciklisáv is egy megosztó intézkedése lett a városvezetésnek. A bicikliút átvétele után mi is kilátogattunk és teszteltük azt, de számos hiányosságot, furcsaságot tapasztaltunk.

biciklisav p-6

Azóta ott is történtek kisebb változtatások. Igaz, az alapvető problémát nem oldották meg, de az útkereszteződésekhez érve a sáv végénél felfestett színes (piros háromszög, fehér belső résszel – eddig csak sárga háromszög volt) elsőbbség megadására kötelező (Cedează trecere) jelzések egyértelműbbé tették a biciklisek számára a közlekedést, s ezáltal biztonságosabbá. Jól látszik, hogy a kerékpáros útkereszteződésbe érkezett, ahol nem élvez elsőbbséget.

biciklisav p-8

Ezeken a részeken a magas járdaszegélyeket is legyalulták, és aszfaltozott fel- és lehajtókat alakítottak ki. Ezeket a módosításokat a város más területén levő biciklisávok is megkapták.

Szeretnék rendszeresen a fejlődésről, a modernizálásról, a közpénzek hasznos és értelmes elköltéséről beszámolni. Szeretnék már egyszer egy olyan cikket írni, hogy olyan bicikliutat adtak át, ami megkönnyítette az udvarhelyi biciklisek hatékony és biztonságos közlekedését. Szeretném, ha nem meggondolatlanul, közpénzen kikísérletezett, utólag toldott-foldott megoldásokról kellene beszámolni. Szeretném, ha az „élhető" kifejezés nem csak elkoptatott propaganda szó lenne. Szeretném, ha... bocsánat, ez nem az a cikk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."