Itthon » Kék fény

Tíz halálos baleset történt tavaly

Nőtt a halálos közlekedési balesetek száma tavaly Udvarhelyszéken, a súlyos sérüléseké viszont csökkent.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

rendorkocsi-9
2013-ban 4566 büntetést szabtak ki
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. január 16., 15:28
0 hozzászólás. 

Elkészült az Udvarhelyi-medence és külön Székelyudvarhely közúti eseményeinek statisztikája a helyi rendőrség közlekedési osztályán. Az Udvarhelyszék területén 2013-ban történt halálos közlekedési balesetek száma tíz volt, Székelyudvarhelyen viszont nem történt halálos kimenetelű autóbaleset (2012-ben és 2011-ben egy-egy volt).

Agache Constatin közlekedési osztályvezető adatai szerint a városban 15, a környéken 41 súlyos sérüléssel járó baleset történt. A 2012-es statisztikában ez a szám 47 volt, tehát csökkenésről beszélhetünk. Az Udvarhelyi-medencében 63 könnyebb sérüléssel járó baleset volt, amiből 26 a városban, ezekben összesen 49 személy szenvedett könnyebb sérülést. Ami a halálos baleseteket illeti, Korondon és Máréfalván két-két tragédia történt, Fenyéden, Farkaslakán, Bögözben, Parajdon, Siménfalván és Zetelakán egy-egy.

A sebesség a ludas

A súlyos sérüléssel járó balesetek okai között vezető helyen volt a túlzott sebesség (21 eset), az ellenkező sávba való áttérés (5), a nem megfelelő előzés (5) és a gyalogosok figyelmetlensége (4) – mindez nagyjából azt jelzi, hogy sietve, gyorsan autózunk, nem törődve az esetleges következményekkel. A könnyebb sérülésekkel járó baleseteknél a sebesség 26 alkalommal volt „ludas", a biciklisek 5 esetben hibáztak, a gyalogosok pedig 8 alkalommal.

4566 büntetést szabtak ki a rendőrök, ezeknek jóval több mint a felét (2859) gyorshajtás miatt. 366 gépjárművezetői engedélyt vontak be, ezekből 193-at felfüggesztettek.

Agache statisztikája szerint 77 közlekedési bűncselekmény volt 2013-ban. Tizenöten jogosítvány nélkül vezettek, 26-an pedig ittasan – utóbbiak közül négyen tagadták meg a vérvizsgálatot, ugyanennyien pedig úgy is autóba ültek, hogy előtte bevonták a vezetői engedélyüket.

Ez az év nagyon rosszul kezdődött, hiszen a múlt héten történt korondi balesetben három fiatal vesztette életét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."