Itthon » Közélet

Rihanna Székelyudvarhelyen született

Többen születtek, mint tavalyelőtt, kevesebb halotti bizonyítványt állítottak ki. Mégsem nőtt Udvarhely lakossága.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

rihanna
Feltehetően az énekesnőről neveztek el egy kisgyereket Udvarhelyen
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. január 07., 16:25
1 hozzászólás. 

Az udvarhelyi anyakönyvi osztály elkészítette a 2013-as év statisztikáját, a számok azt mutatják, hogy több születési és kevesebb elhalálozási bizonyítványt készült tavaly 2012-höz viszonyítva. Ám ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Székelyudvarhely lakossága nőtt volna.

Összesen 1 483 születést jegyeztek, de ebbe beletartozik minden egyes Székelyudvarhelyen született személy – mivel a kórházban környékbeli, sőt még messzebbről érkező anyák is szülnek, így az ők gyerekeik is beleszámolódnak a statisztikába. Tavalyelőtt összesen 1 447 újszülött látta meg a napvilágot Székelyudvarhelyen.

Az elhalálozásoknál ugyanez a helyzet: habár 474 halotti bizonyítványt állítottak ki, ez nem azt jelenti, hogy Székelyudvarhely lakossága pontosan ennyivel csökkent tavaly. Ebbe beletartoznak azok, akik az itteni kórházban hunytak el, vagy Székelyudvarhely területén vesztették életüket például baleset vagy más szerencsétlenség következtében. A tavalyelőtt 493 halotti bizonyítványt adtak ki.

176 házasságot kötöttek az anyakönyvi osztályon, ennyi házaspár van a „nagykönyvbe" bejegyezve – ez sem mérvadó, ugyanis, nem feltétlenül a városban élnek azok, akik itt tartották a polgári esküvőjüket. Ennek ellentéte is igaz, hiszen van olyan pár is Udvarhelyen, akik tavaly nem az itteni polgármesteri hivatalban esküdtek örök hűséget egymásnak, de ebben a városban élnek és dolgoznak. 2012-ben 170 pár kelt egybe Udvarhelyen.

Mindig vannak furcsa nevek

A hivatal elkészítette a leggyakoribb és a legfurcsább, legritkább nevek listáját. A lányneveknél az Ágnes, a Tímea, az Eszter, az Anna, a Panna és a Hanna volt a legnépszerűbb, a fiúknál a Tamás, a Balázs, a Márk, a Hunor, a Szabolcs és a Sándor. Az Udvarhelyen anyakönyvezett gyerekek szüleinek néha furcsa vagy nem megszokott ötletei voltak kisdedeik nevét illetően. 2013-ban született nálunk Rihanna (feltételezhetően a szülők nagy rajongói az énekesnőnek), Denissza, Lili, Rubina, Edna, Jódé, Ajsa és Adina keresztnevű lány, illetve olyan neveket fognak viselni fiúk-férfiak, mint a Solt, a Józsué, valamint a Moustafa.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
levi_balint
2014-01-07 21:03:42
Ajsa
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ajsa

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."