Itthon » Közélet

Leépítések lesznek a mentőszolgálatnál

Személyzetcsökkentés várható a Hargita Megyei Mentőszolgálatnál, ugyanis 24%-kal csökkent április elsejétől az intézmény költségvetése.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. április 13., 15:01
4 hozzászólás. 


„Nincs más megoldás, sajnos lépni kell" – közölte honlapunkkal dr. Ambrus József, a Hargita Megyei Mentőszolgálat orvos-igazgatója, hozzátéve, hogy az intézkedés valószínűleg nemcsak a vidéki mentő-alpontokat érinti majd, hanem például a székelyudvarhelyi mentőszolgálatot is. Költségvetésük ugyanis 24 százalékkal csökkent április elsejétől, s ennek arányában számítani lehet az alkalmazottak elbocsátására.

„Konkrétumok még nincsenek, ez a következő néhány héten dől csak el" – tette hozzá Ambrus. Székelyudvarhelyen jelenleg nappal négy autó (mindegyik egy-egy autóvezetővel és mentőasszisztenssel) és egy orvos teljesít szolgálatot, éjjel pedig három autó. Amennyiben leépítés lesz, meghosszabbodik majd a helyszínre érkezési idő, ugyanakkor az is nehezíti a dolgukat, hogy betegeket naponta kell mentővel vinni más városba, s ennek sem tudnak majd maradéktalanul eleget tenni. Elvileg az ún. nappali mentő-alpontok fognak megszűnni, Udvarhelyszéken ilyen pl. a parajdi, de a csíki és a maroshévízi zónában is vannak hasonlók.

A leépítések konkrétumai csak a következő néhány hétben fognak eldőlni, ennyi idő kell ahhoz, hogy a mentőszolgálat vezetői tisztán lássák, hogy a csökkentett költségvetésből hogyan tudnak optimális kereteket teremteni munkájuk ellátásához. Abba viszont belegondolni is szörnyű, hogy a költségcsökkentés, a leépítés következtében esetlegesen emberek halhatnak meg, hiszen néha perceken, másodperceken, a mentő érkezésén múlik egy-egy ember életének megmentése.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2011-04-13 16:16:17
Ez ilyen...a parlamentben ugy lopjak a penzt ahogy csak tudjak, minden marhasagra ado van , de az ilyen letfontossagu dolgoktol penzeket vonnak el....csodalatos. Aki ezeket kitalalja annak ne jusson mento...
avatar
floorko
2011-04-13 19:18:02
Jon majd a SMURD szakkepzetlen szemelyzettel, mert arra van penz. :angry:
avatar
pek
2011-04-13 19:56:26
És a pökhendi Cseke Attila egészségügyi miniszter azt nyilatkozza, hogy Romániában nemzeti sport a kórházban fekvés. Miért tesznek oda ilyen alakot, aki nem látja, hogy ez az ország tényleg beteg, mert vezetői nyomorba taszították a lakosságot. Az ilyen vezetők is betegek, de nem kórházban, inkább sárga pillangós intézetben a helyük.
avatar
hofika
2011-04-14 06:58:39
szerintem meg kellene próbálni a megyei,illetve a városi tanácsoknál hogy a fennmaradó összeggel segítsek ki a mentőszolgálatot

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."