Itthon » Közélet

Fagyhalál is volt a múlt héten

Lázas betegekhez riasztották legtöbbször a mentősöket, de egy fagyhalál is szerepel a Hargita Megyei Mentőszolgálat múlt heti statisztikájában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. február 06., 12:03
0 hozzászólás. 

Közel háromszáz esetben riasztották a mentősöket a január 30. és február 5. közötti időszakban: öt infarktusos, huszonöt magas vérnyomásos, 16 szívproblémás beteget jegyeztek. Agyvérzéssel tizenhárom, töréssel tizenhét, különböző traumákkal 38 személyt szállítottak korházba.

A heti statisztikát huszonhárom szülő nő, ötvenhat lázas beteg, tizenhárom elmebeteg, két hasmenéses, egy autóbalesetben megsérült és egy skarlátos beteg is bővíti. Testi sértéshez kettő, eszméletlen állapotban levő és égési sérülést szenvedett személyhez öt, görcsös állapotban levőhöz kilenc esetben hívták ki a mentősöket.

Gyomorvérzéssel két személyt, gyógyszerek kiváltotta allergiás reakcióval szintén kettőt vittek kórházba. Asztmás krízise kettő, légzési elégtelensége huszonöt betegnek volt. Egy személy öngyilkosságot kísérelt meg, öten gyógyszermérgezést szenvedtek, egyet kutya harapott meg.

A Gyergyószárhegy melletti Güdüctelepen egy személy megfagyott, de a mentőszolgálat csapatának két hipotermiás személyt sikerült megmentenie a fagyhaláltól.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."